Hayata geçen yeni projeler sayesinde 500 dekarı aşacak sera varlığı ile Erzincan bölgesinde önemli bir tarım merkezi halini alıyor. Bu kapsamda Erzincan üreticilerine üretimi kolaylaştıracak yeni teknolojiler tanıtılıyor. Alen'eco ısı pompalarının Türkiye distribütörü olan Ador Enerji' nin temiz enerjili ısıtma sistemi ile ısıtılan serada bundan yaklaşık 45 gün önce toprakla buluşan fideler ürün vermeye başladı.

Erzincan Üzümlü İlçesi Denizdamı köyünde bulunan serayı ziyarete gelen Sivas Tarım Bilimleri Ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy ve Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Adnan Tuç, sera da ve yapılan ısıtma sisteminde incelemelerde bulunarak sistem hakkında bilgiler aldılar. Yapılan sistemin Doğa Anadolu bölgesinde kışın sert geçtiği illerde seracılık alanında çok büyük gelişmeler kaydedeceğini belirterek bölgede seracılığın gelişmesi için çok faydalı bir çalışma olmuş dediler.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adem Toklu, “Orhan Veli Ağbaba-Adem Toklu ortaklığı ile Erzincan'da kurulan, Zeki Yıldız'ın Afyon Bolvadin'de yatırım yaptığı Alen'eco firmasının Türkiye distiribitörü Ador Enerji olarak kurduğumuz hava, su ve toprak kaynaklı ısı pompası sistemi ile ısıtma-soğutma ve sıcak su imkanı sağlıyoruz. Enerjimizi doğrudan doğadan alıyoruz ve doğaya hiçbir zarar vermeden besleniyoruz. Uygulamalar birçok sistemde yaşam konforu sağlamaktadır. Isı pompaları endüstri, ev, okul, sera, otel, hastane, kalekol gibi askeri ve sivil birçok uygulama alanına sahiptir. Yaşam koşullarında başta gelen tasarruf şekli enerjidendir. Bizler bu çerçevede çevreye karşı duyarlı olmak adına adım atmaktayız. Bu adımların desteklenmesi ve büyütülmesi hepimizin elinde. Enerjiyi doğru şekilde işleyip kullandığımız takdirde, tükenmeyen çevre dostu temiz enerji elde etmiş oluruz. Bu amaç doğrultusunda yapmış olduğumuz sera uygulamamızda da kış aylarını sert geçirdiğimiz coğrafyamızda çiftçimizin zamanından önce mahsül almasını sağladık, vatandaşımıza ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı da hedefledik” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi