Değerlendirme toplantısında Erzincan’ın başbakanın şehri olmasına rağmen oldukça mutlu ayrılacaklarını söyleyen İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Erzincan’da hayır oylarının çoğunlukta olacağını söyledi.

Piriştina yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “İlk siyasi broşürümü 1989 yılında asmış öğünden beri iyi kötü siyasetin her kademesinde farklı illerde siyasi faaliyetler bir yol arkadaşınızım. Bir çok şeye tanıklık ettim. Siyaseti her alanda dilimizin döndüğünce elimizinden geldiğince yapmaya çalıştık. Erzincan’a gelmem ile yıllardır süren macerama mücadeleme ilk defa bir şey eklendi. Hiç bu denli umut dolu, bu denli heyecanlı, bu denli istekli bire örgüt tarafından karşılanmak ve 72 saat boyunca hiçbir şekilde yorumdum demeden 16 Nisan referandumu ile ilgili sürdürmekte olduğumuz çalışmayı ülkemizin nasıl bir dönemeçte olduğu noktasında bilgili bir örgüt ile çalışmamıştım. Erzincan örgütümüz ve ona bağlı örgütlerimiz işin ciddiyetinin farkında ve son derece istekliler. Erzincan’da Türkiye’yi nasıl birlikte hayıra çıkarabileceğimizi, hayırlı işler yapabileceğimizi o kadar güzel anlattık ki ben şahsım adına bir kez daha gurur duydum. Burada yapılan çalışmayı her fırsat bulduğumda örgütüme ve Buca’da ki vatandaşlarıma anlatacağım. Erzincan’dan mutlu ve umutlu ayrılıyorum.’’

Daha sonra açıklamalarda bulunan CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, hayır oylarının çoğunlukta olduğu yerlerde değil evet oylarının fazla olduğu yerlerde çalışmalarını sıklaştıracaklarını ifade etti.

Ayhan Doğan konuşmasında; “3 günlük çalışma neticesinde gerek kadın kollarımız gerekse gençlik kollarımız yönetim kurumlarımız ve halktan arkadaşlarımız çok yoğun tempo içerisinde çalıştılar. 3 gün içerisinde üç tane ilçe 5 tane belde birkaç tane de köy olmak üzere merkezde birçok sivil toplum örgütünü gezdik. Gezdiğimiz yerler genellikle Evet oylarının fazla olduğu yerler. Çünkü hayır diyen yerlere çok fazla çalışmalarda bulunulmayacak. Çünkü neden derseniz, siz varsınız oralarda Buna gerek yok. Kadın kollarımızla birlikte yaklaşık on gündür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahallelerde ev çalışmaları yapıyoruz birebir evlere girerek her evde 5 dakika 10 dakika oturuyoruz. Onlara hem bildirilerimizi dağıtıyorlar hem de uzun bir tempo ile çalışıyorlar. Başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız Erzincan'a geldiklerinde ve çalışmalarımızı gördükten sonra bize bakış açıları değişti.  Erzincan'da ciddi bir ivme var gerçekten. Ama şu da var, toplumun bir baskısı da var. Birçok insan Hayır diyeceğini bildiğimiz halde bunu söyleyemiyorlar. Bu konuda karamsar olmayalım, sandıkta ben şunu iddia ediyorum Hayır oyları evetleri geçecektir, bunu hep birlikte başaracağız. Bu birlikteliğimiz bu azmimiz bu çalışkanlığımız olduğu sürece, bu bayanlarımız olduğu sürece, gençlerimiz olduğu sürece hedefe ulaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Bundan sonra da bu süreçte kalan birkaç gün içerisinde köy köy, mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak gezip niye hayır dediğimize anlatacağız. Çünkü niye, Evet diyenler neden Evet dediğini açıklayamıyorlar maddeleri de okumuyorlar hep hayali laflarla evet diyorlar. Ama diyemiyorlar ki bu gelen insanlarla, bu gelen maddelerle Cumhuriyeti bir kişiye veriyoruz diyemiyorlar. Ama biz diyoruz arkadaşlar yasama, yürütme, yargı bu ülkede bağımsız olmadıktan sonra, taraflı olmadıktan sonra bütün bu yetkileri bir tek adama vermek yarın öbür gün dikta rejiminin gelmesi demek. İnsanların artık yan yana konuşmaması demektir. Bunu buradan söylüyorum bu nedenle bu son kalan birkaç gün içerisinde sizden isteğim Erzincan'da hepimiz niye hayır dediğimizi tek tek arkadaşlarımıza anlatalım. Ben ilçe başkanı mı, belediye başkanımı, belediye meclis üyeleri, belediye gençlik kollarımıza buraya geldikleri için, bizi tercih ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu üç günlük çalışma içerisinde kendimizi biraz daha yükselttik. İnsanlar gördük ki hakikaten CHP durmadan çalışıyor, örgüt olarak, yönetim olarak, halk olarak, tüm Erzincan olarak çalışıyoruz. Benim sizden istediğim bu çalışmaları her yerde cesurca yapmanız. Bu konuda hiçbir kuşkum yok hepiniz elinizden geleni yapıyorsunuz” dedi.

Düzenlenen basın toplantısına CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve partililer katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi