Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzincan’da imalat sektöründe faaliyet gösteren Öz Çakıroğlu İnşaat, Ergan Gıda ÜrünleriveSanat Reklam Ltd. Şti. firmalarına yaklaşık 5 milyon TL faizsiz kredi teşviki sağlayarak bölgedeki üretim, istihdam ve ihracat odaklı yatırımlara olan desteğini sürdürüyor.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2” kapsamında onaylanan 3 projenin destek sözleşmesidüzenlenen törenle imzalandı. Erzincan Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, şirket temsilcileri ve Ajans yetkilileri katıldı.

Bütçesi yaklaşık 2 milyon 200 bin TLolanÖz Çakıroğlu İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. tarafından uygulanacak “Beton İmalatında Verimliliğin ve Sürdürülebilir Kaliteli Üretimin Sağlanması” isimli proje kapsamında, işletmenin faaliyetlerini genişleterek yoğun talep gören hazır beton üretimine yönelik ihtiyaç duyulan teknolojik yeniliklere haiz makine ekipman yatırımı yapılarak faaliyete geçirilmesi planlamaktadır. Bölgede büyük bir tesisi olan işletmenin imalat sürecini hızlandıracak olan bu yatırım ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin üretimine, bölgedeki nitelikli eleman ihtiyacına ve istihdam kapasitesine katkıda bulunulması planlanmaktadır.

Firmanın makine ekipman ihtiyacının giderilerek üretim faaliyetlerinin başlamasıyla günlük 1200 m3 kapasiteli bir üretim sağlanmış olacaktır. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte firmanın üretim maliyetlerinde yaklaşık %15’lik bir azalma beklenirken, şirket bünyesinde 30 kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Ergan Mar. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ile KUDAKA arasında destek sözleşmesi imzalanan “Bakliyat Üretiminde Girdi Maliyetlerinin Düşürülmesi ve Kaynak Verimliliğinin Artırılması” isimli proje kapsamında kurulması planlanan güneş enerji sistemi ile bölgenin önemli yöresel değeri olan bakliyatların üretim aşamasındaki girdi maliyetleri düşürülerek kaynak verimliliğine katkı sağlanacaktır. Ayrıca tam zamanlı ve mevsimlik personel istihdamında da artış olacaktır.

Yatırım tutarı 2 milyon 181 bin TL olan proje kapsamında yapılacak yatırım çevre farkındalığı yönüyle ayrı bir öneme sahiptir. Kurulacak güneş enerji sistemiyle yenilikçi üretim altyapısı oluşturularak enerji ve zaman kaybının önlenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca enerjinin verimliliği üst düzeye çıkarılarak enerji tasarrufu da sağlanacaktır.

Erzincan Sanat Reklam Turizm İnş. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yürütülecek “Üretim Hattına Yatırım ile İhracat Artışı” isimli proje kapsamında, reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren firmanın üretim hattı son teknoloji makine ve ekipmanlarla genişletilecektir.

Toplam bütçesi 670 bin TL olan projenin gerçekleştirilmesi ile birlikte tesisin üretim kapasitesi ve yıllık cirosunda yaklaşık %35’lik artış ve 5 kişilik ek istihdam öngörülmektedir.

Editör: Doğu Gazetesi