İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Hamdi KARAKAYA, "Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklal Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, Milli Mücadele'nin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır" diye konuştu.
"İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur" diyen Karakaya, şunları kaydetti: "Mehmet Akif Ersoy, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif Ersoy, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. Bizlerde bu dönemde aynı şuurla memleketimize hizmet etmek için yollara düştük ve yaklaşan yerel seçimlerde hemşerilerimizden destek bekliyoruz dedi.
 Başta, Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu mücadeleyi veren herkesi rahmet ve minnetle bir kez daha ve yeniden yad ediyoruz. Onlar istiklal mücadelesiyle aslında aziz milletimizin istikbalini de inşa ettiler ve bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 93. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün istiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum." Diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi