Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen,"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Erzincan’da kütüphanesi bulunmayan 38 okula kütüphane kurularak tüm kütüphaneleri Kasım ayının sonu itibari ile öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Projenin amacı; öğrencilere okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamak için yapılıyor.

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanına ait atölye ile Metal Teknolojisi alanına ait atölyeyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Proje kapsamında kütüphanesi bulunmayan 38 okula Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermayesi tarafından 210 adet dolap, 123 adet masa ve 492 adet sandalye üretilecek. Mobilya üretim kısmında üretilecek 123 öğrenci masasının çoğu kesilmiş olup kenarları cumba bandı ile dönüldü. Ayrıca 210 adet yapılacak kitaplığın raf kısımlarının kesim işlemi yapılmış olup kenarları cumba bandı ile dönülmüştür. Metal üretim kısmında üretilecek 123 adet öğrenci masasının ve 210 adet kitaplığın metal profillerinin kesim işlemi yapılmış olup, üretimi hızlandıracak kalıplar oluşturulmuş ve kalıplardan üretim safhasına geçilmiştir. İlber Ortaylı'nın dediği gibi "Kütüphane beşeriyetin hafızasıdır." Proje kapsamında çalışma yürüten başta okul yöneticilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Editör: Doğu Gazetesi