HABER: Adem Küçükkaya

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun lavanta bitkisini Erzincan’da bir sektör haline getirmek istediklerini söyledi.

Ekonomik anlamda lavantalardan üretilecek sabun, parfüm, yağ, kolonya ve krem gibi ürünler ile ekonomiye katkı ve istihdam sağlıyor. Başta kadınlar olmak üzere bölgede yaşayan vatandaşa iş imkânı sunarken, iş gücü piyasasında önemli bir yere sahip.

Lavanta bahçeleri, bir yandan oluşturduğu görüntüyle alternatif turizme, diğer yandan da üretimiyle ülke ekonomisine katkıda bulunabiliyor. Türlerine göre değişmekle birlikte bir ton lavantadan 20-30 kilogram lavanta yağı elde ediliyor. Lavantanın şehir ekonomisine katkısı ise büyük olacak.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun konu ile ilgili şunları söyledi; “Erzincan Belediyesi olarak birçok alanda çalışmalarımız devam ederken bu çalışmalarımızın yanı sıra, Ulalar Yerleşkesi ve Ekşisu Bölgesinde deneme dikimlerini yaptığımız Lavantalarımızda büyümeye başladı.

Almak istediğimiz verimle şehrimizi bir lavanta şehri haline getirebilmek ve Lavanta üzerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda Doğu Anadolu Bölgesinde lider Şehir haline getirmek istiyoruz. Erzincan için çalışmaya devam ediyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi