Lütfi ÖZGÜNAYDIN       

Kemaliye Kültür ve Doğa sporları şenlikleri nedeniyle Kemaliye ye gittim. Cumhuriyet meydanın da kitaplarımı imzaladım. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Eski bakanlırımız Ali Coşkun Hasan Basrı Aktan Kemaliye kaymakamı Mustafa İlhan, belediye başkanı Mehmet Karaman ve değerli bir zevat standıma geldiler kitaplarımı incelediler. Bu beni çok mutlu etti. Yazıp çizen bir insanı yüreklendirmekti bu ziyaret... Çok teşekkür ediyorum...

ŞAİRLERİMİZİ ANLATTIM

1 Temmuz da AKM da önce Kemaliye nin son elli yılından seçtiğim beş dakikalık siyah beyaz bir fotoğraf gösterisi yaptım. Sonra  Yerel  kültürü ve yörenin önemli üç şairini anlattım. Ahmet Kutsi Tecer- Enver Gökçe ve Vecdi Bingöl ü  yaşamlarını ve yöre için yazdıklarından söz ettim. Onlar çok önemli şarilerimizdir. Enver Gökçe nin Eğin Türküleri kitabı halen dillerdedir. Bu kitap için yazan Pertev Naili Boratav Eğin manilerinin bütün yazar ve şairler için ilham kaynağı olduğunu yazmıştır...

ERZİNCAN DA TANITILIYOR

Kemaliye Kültür ve Doğa Spoları şenliği nedeniyle yine gündeme geldi. Bunda Erzincanlı gazetecilerin çok katkısı var. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Erzincan içinde sayın valimizin öncülüğünde tanıtım çalışmaları yapılıyor.  Vali Ali Arslantaş,  Erzincan tanıtımı için çeşitli çabalara destek veriyor. Videolar filmler yapılıyor. Sanarım Erzincan ada turlar başladı. Tercan Çayırlı ve Kemah için yapılmış çeşitli aktiviteleri görüyoruz artık. Yerel değerler üzerinden sürdürülürse bu çabalar daha da başarılı olacaktır... Genellikle yerel sözler ve türküler.

Erzincan için elimden ne gelirse her zaman yapmaya hazırım... Erzincan için çaba veren birçok insan var. Videolar çeken Muhammet Kardeşimizin de güzel işleri var artık. Çok iyi işler yapacağını da tahmin ediyorum... Tebrik ediyorum.

Kültürel  etkinlikler yörelerimiz için çok önemli. Gördüğüm kadarıyla başka Sayın Erzincan Valisi Ali Arslantaş  ve diğer yetkilliler bu konuda çaba içindeler.Sayın Valimizi  kutluyorum başarılar diliyorum.

Editör: Doğu Gazetesi