Erzincan Belediyesi havaların ısınması ile birlikte larva ilaçlama çalışmaları başlattı. Etkin şekilde yapılan ilaçlama çalışmaları ile vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirmesi sağlanacak.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları haşerelerin ve sineklerin ürediği alanlardan başladı. Larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir şekilde sürdüren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteynerlerinde, derelerde, mazgallarda, fosseptik çukurlarda ve gübrelik alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürecek.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tacettin Paçacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak hazırladığımız program dâhilinde yaz ayları öncesi larva ilaçlama çalışmalarımızı başlattık. Sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteynerlerinde, derelerde, mazgallarda, fosseptik çukurlarda ve gübrelik alanlarda ilaçlama çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi