Tff 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcilimiz 24 Erzincan Spor ligin otuz birinci haftasında konuk ettiği Şanlı Urfa Spor’u eli boş gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı her iki takımında kontrollü oyunuyla devam ederken 4. Dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Kadir Arı’nın sert şutu yan direkten oyun alanına geri döndü. Kaçan pozisyondan sonra maç ta dengeyi sağlayan konuk ekip Şanlı Urfa Spor forvetleri buldukları pozisyonları değerlendiremeyence karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.

İkinci yarıya daha baskılı başlayan 24 Erzincan Spor kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip ceza alanı içerisinde etkili olamaya başladı. Karşılaşmanın 57. Dakikasında kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken topala arka direkte buluşan Rıdvan Türker takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra baskısını artıran Şanlı Urfa Spor karşılaşmanın 61. Dakikasında Samet Karakoç ile eşitliği yakaladı.1-1

Maçın ilerleyen dakikalarında baskısını artıran ev sahibi ekip karşılaşmanın 84. Dakikasında ceza alanı içerisinde İbrahim Can Köse’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışında meşin yuvarlağın başına geçen Muhammed Demirci 24 Erzincan Spor’u bir kez daha üstünlüğe taşıdı.2-1

Karşılaşmanın son dakikalarında istenmeyen olayların yaşanması sonucunda duran oyunda Şanlı Urfa Spor yedek kulübesinden Mücahit Atalay tribünlere yaptığı hareket sonrası karşılaşmanın orta hakemi tarafından kırmızı kartla soyunma odasına gönderildi. Karşılaşma 24 Erzincan sporun 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

2.Lig’de oynadığı 28 maçta 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden Anagold 24 Erzincanspor , attığı 46 gole karşılık kalesinde ise 36 gol gördü. 42 puan toplayan Kırmızı-Siyahlılar ligde 5.liğe yükselerek play-off grubu içerisinde aldı.

Play-off yolunda alınan galibiyetin ve 3 puanın önemli olduğunu belirten Anagold 24 Erzincanspor Kulüb Başkanı Gökhan Keleş, "Alınan galibiyetten dolayı Teknik Heyeti ve futbolcularımı kutluyorum. Alınan galibiyetler ve puanlar çok önemli çünki; camiamız mutlu oluyor. Bizim hedefimiz uzun soluklu. Bu karşılaşmalar birer araç. Bu tür galibiyetler hem günümüz için, hem de yeni nesillerin Anagold 24 Erzincanspor'lu olarak yetişmesi için önemli başarılardır. Anagold 24 Erzincanspor olarak güzel bir hafta sonunu geride bıraktık" dedi.

Zor maçtan istediklerini aldıklarını belirten Anagold 24 Erzincanspor teknik direktörü Mesut Toros, iyi oynayarak kazandıkları için mutlu olduklarını ve alınan galibiyetin zirve mücadelesinde önemli olduğunu söyledi. iyi oynadıkları karşılaşmada galibiyeti hak eden tarafın KırmızSiyahlı Anagold 24 Erzincanspor olduğunu ve 2 golle 3 puan aldıklarını söyledi. Oynadığımız her karşılaşmada Sahada varını yoğunu ortaya koyan futbolcularımı tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Ligde 46 gol atan Anagolgd 24 Erzincanspor'un gollerini Muhammed Demirci 14, Ozan Papeker 12, Mustafa Ethem Erboğa 4, Uğurcan Bekçi 4, Sefa Küpeli 2, İbrahim Can Köse 3, İbrahim Köse 2, Oktay Balçı 2, ,Diğer golleri Atalay Yıldırım,Mustafa İnan ,ve Rıdvan Türker kaydetti.

Anagold 24 Erzincanspor bu hafta deplasmanda Çarşamba günü 41 puanlı Kırıkkalespor ile karşılaşırken hedefinde galibiyet ve 3 puan var.

Editör: Doğu Gazetesi