Erzincan Bİnali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavının yapıldığı salonu ziyaret ederek sınav yerini yakından inceledi ve bilgi aldı. Sınav komisyonunda görevli öğretim üyeleri ve aday öğrencilerle sohbet eden Rektör Levent; “Binali Yıldırım Üniversitesi olarak Spor Bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavlarına başladık. Sınavda görevli akademisyenlerimiz titiz bir şekilde sınavları gerçekleştiriyor” dedi. Rektör Levent, her geçen yıl daha fazla öğrenci talebin olduğunu belirterek, artan bu taleplerin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin uluslararası standartlarda sporcu yetiştirmesine önemli bir katkı sağlayacağını ve buradan mezun olan öğrencilerin üniversitemiz en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti. Sözlerine devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, bundan sonraki eğitim öğrenim dönemlerinde Spor Bilimleri Fakültemizin başarılarını artırarak devam ettireceğine ve ülkemizin uluslararası standartlarda sporcu yetiştirmesine katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Kabiliyetleri doğrultusunda sınavda başarılı olup üniversitemize girmeye hak kazanacak öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun diliyorum ”ifadelerini kullandı.

Sınav yerini ziyaret ederek sınavları yakın takip eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat sınav hakkında bilgi vererek, “Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği bölümlerine yerleşmek üzere yapılan özel yetenek sınavına 115 kadın, 292 erkek olmak üzere toplam 407 aday başvurduğunu ve belirtti. Yalnızbağ Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda ilk defa sınav yapıldığını da belirten Dekan Şat: “Mevcut ve aktif hale geçecek olan bölümlerimiz ve fiziki alt yapımız ile kadim şehrimiz Erzincan’a ve ülkemize sporun her kademesinde hizmet edecek gençlerimizi, akademik kadromuzla geleceğe hazırlamaktan onur duyarız” dedi.

Sınavda aday öğrenciler, koordinasyon parkurunda engel geçişi, hentbol topu ile hedefe temel atış, kasada öne takla, voleybol parmak pas, futbol topu ile minyatür kaleye atış, basketbol topu ile slalom testinden geçtiler. Parkurda başarılı olan toplam 80 öğrenci, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (40) ile Spor Yöneticiliği (40) için belirlenilen kontenjanlara yerleştirilecek.

Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavında başarılı olan öğrenciler, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 05.09.2022 06.09.2022 tarihlerinde, Spor Yöneticiliği Bölümü için ise 08.09.2022 09.09.2022 tarihlerinde kesin kayıtları yaptırabilecekler.

Editör: Doğu Gazetesi