Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak katılan Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc Dr. Erdem Yavuz tarafından Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve Ermeni Mezalimi konulu sunum ile Erzincan’ın düşman işgalinden nasıl kurtarıldığını anlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması sonrası konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc Dr. Erdem Yavuz; “Özellikle son dönemlerde ülkemizin içinde bulunduğu zor durumları da düşündüğümüz de bu tarz günleri yolmadan usanmadan her defasında tekrar tekrar altını çizerek dile getirmemizde fayda var. Özellikle genç kuşaklara tarihteki bu önemli olayları aktaralım dedi.

Slayt eşliğinde sunumunu yapan Yrd. Doc Dr. Erdem Yavuz; özellikle Rus ve Ermeni birliklerinin yapmış oldukları katliamları belgeleyen resim ve Video gösterisi ile sunumunu tamamladı.

Erzincan Belediyesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Av. Serkan Bayram, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İlyas Çapoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi