Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin Diyanet Gençlik Merkezinde her hafta düzenlediği programları aralıksız devam ediyor. Bu haftaki program Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ile kitapları üzerine yapılan bir söyleşi ile devam etti.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin müştereken yürüttükleri programlar dâhilindeki söyleşiyi Binali Yıldırım Üniversitesinden Prof. Dr. Mahmut Abdullah Arslan yaptı.

M. Abdullah Arslan’ın Halil İbrahim Özdemir’in hayatı ve eserleri hakkında yaptığı tanıtım konuşmasının ardından Halil İbrahim Özdemir’e kitapları ile ilgili sorular sordu.  Halil İbrahim Özdemir ise kitaplarının yazılışları ile ilgili hikâyelerini dinleyicilerle paylaştı.

Dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran Halil İbrahim Özdemir, şehrin aydınlarından eski Kitapçı Erol Rıza Kahraman’ın “Bu kadar güzel toplantıların yapıldığı bu salonda insanlar oturacak yer bulamamalılar. Duyurular yeterli yapılamıyor. Eğer yapılıyor olsa bu kadar az insanla bu güzel toplantılar geçiştirilemez” eleştirisi üzerine Konuşan Moderatör M. Abdullah Arslan “Duyurularımız internet üzerinden ve elektronik ortamdan yapılıyor. Yazarlar Birliği Başkanımız da duyurularını yapıyor. Belki daha fazla kişiye ulaşmamız gerekebilir.” Şeklinde konuştu.

TYB Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ise konuşmasında kaç kişinin katıldığını önemsemiyorum. Kimlerin katıldığı daha önemli. Kemiyetten çok keyfiyete bakıyoruz. Bundan da oldukça memnunuz. Yüzlerce televizyon kanalını, eğlenceyi bırakıp buraya gelen bu insanlar, övgüye ve takdire layık insanlardır. Programlarımıza katılan insanlar da dinleyiciler de bir şeyler öğrenme yolunda çaba sarf eden insanlardır. Bu açıdan katılımcılarımızı kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi