Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, "Sayın Valim Ali Arslantaş bu sahipsizliğe bir son vereceğine inanıyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı; "Bugün Erzincan çiftçisi için çok önemli saydığım süt fabrikasının binasını satın aldık. Kuzey Doğu Anadolu ajansının katkılarıyla yapmış olduğumuz süt fabrikası projesi ile başlayan süreç bugün bir aşama daha geçilerek start aldı. Bu aşamaya gelene kadar çok çaba gösterdiğim bu projede öncelikle bizlerden daha çok bir Erzincanlı gibi çaba gösteren proje her tıkandığında önünü açan Sayın Valimiz Ali Arslantaş'a öncelikle teşekkür etmek isterim.

Seçildiği gün mevcut projelere kendi projesi gibi sahip çıkarak binanın alınmasında Sayın Valimle beraber büyük çabalar harcayan Sayın Ticaret Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu na ve meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim .Bunlarla beraber tüm emeklerini esirgemeyen Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğluna ayrıca teşekkür ederim.Bu projenin gizli kahramanı kim diye sorarsanız tabi ki Ticaret Odası Genel sekreteri Şule Arslan Aksoy ve Damızlık Birliği Proje Müdürü Huriye Okur Merdan ,Mali müşavirimiz Fazıl Gülaçtı dersem kimse küsmesin özellikle bu üç arkadaşa çok çok teşekkür etmek isterim. Bu arkadaşların koşuşturmalarını asla kimse inkar edemez.Bu arada biraz sıkıntılıda olsa Belediye Başkanımız Sayın Cemalettin Başsoy'a teşekkür ederim. Bu projede emeği geçen gerek Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik’e ,Ticaret Borsası Başkanı Nadir Akar beye ayrıca teşekkür etmek isterim. Sayın Tarım Orman İl müdürümüz sayın Murat Şahin'e ve Kudaka genel sekreteri Osman Demirdöğen'e ayrıca teşekkür ederim.

Bugün şahsım için çok önemli bir hedefi daha Damızlık Birliği üyeleri ve çiftçisi için milat olacağına Emin’im. Hani Erzincanlı kardeşlerimizin sürekli kullandığı meşhur bir söz var ya Erzincan sahipsiz deriz hep bu aslında niçin söylenir şahsım olarak şöyle değerlendirmek isterim. Bu belli bir servete ve parasal güce sahip olup ta bu güçlerini birleştirmeyi beceremeyen iş adamlarımız için söyleniyor.
Ama artık Erzincan şunu bilsin bu iş adamlarına güzel bir örnek teşkil eden Sayın Valim Ali Arslantaş bu sahapsuzluğa bir son vereceğine inanıyorum. Bununla beraber Ticaret Odası ne iş yapar diyen arkadaşlara da Ticaret Odası Başkan Ahmet Tanoğlu abimin bu yatırımlara tüm desteklerini vererek bu lafı çürüyeceğine şahit olacağız. Ayrıca burada adını unuttuğum emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu aşamadan sonra binanın makine alımı yapılacak inşallah Mart 2019 süt fabrikamız aktif hale gelecektir."

Editör: Doğu Gazetesi