Erzincan, 16–18 Ekim 2025 tarihlerinde önemli bir akademik etkinliğe ev sahipliği yapacak. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması Sempozyumu”, Türkiye ve yurt dışından birçok akademisyeni bir araya getirecek.
Tarih, edebiyat, sanat, sosyoloji, ilahiyat gibi farklı disiplinlerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek sempozyumda, Anadolu’nun Türkleşme ve İslamlaşma süreci çok yönlü biçimde ele alınacak. Disiplinler arası bir yaklaşımla kurgulanan bu bilimsel buluşma, yalnızca tarihi olayları değil; kültürel dönüşümleri, toplumsal yapıları ve inanç sistemlerini de irdeleyecek.
Sempozyumun bir diğer önemli boyutu ise, tarih boyunca pek çok doğal ve beşerî afete maruz kalmış kadim bir Türk-İslam şehri olan Erzincan’a yapılan anlamlı tarihsel vurgudur. Akademik içeriğinin yanı sıra, etkinliğin ev sahibi şehir üzerinden geçmişle kurulan bağ, sempozyuma ayrı bir derinlik kazandırıyor.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından organize edilen bu önemli etkinlik, hem akademik dünyaya katkı sağlamayı hem de bölgesel hafızayı diri tutmayı hedefliyor. Üniversite yönetimi, tüm akademisyenleri ve ilgilileri bu nitelikli buluşmaya davet ediyor.





