Erzincan Yavuz Selim Camii altında bulunan ve mahalle sakinlerinin yıllardır uğrak noktası olan çay ocağı, son bir yıldır kitap köşesi sayesinde adeta bir kültür merkezi haline geldi.

Geçtiğimiz yıl çay ocağını ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, burada oyun oynanmadığını, samimi ve dostane sohbetlerin yapıldığını fark edince mekâna bir kitaplık kazandırılması talimatını verdi. Vali Aydoğdu’nun desteğiyle oluşturulan kitap köşesi, kısa sürede vatandaşların ilgisini çekti.

25 yıldır çay ocağını işleten Osman Tiryaki, her yaştan insanın gelip çayını yudumlarken kitap okuduğunu belirterek, “Valimiz buraya geldiğinde bize, ‘Buraya bir kitaplık kazandıralım’ dedi. Sağ olsun, kitap köşesini kendisi açtı. Bir yılı aşkın süredir burada insanlar kitaplarla buluşuyor. Vatandaşlarımız memnun, kitap okuyanların sayısı da epey fazla. Valimiz de ara ara ziyaret ediyor. Genç, yaşlı, öğretmen, herkes burada oturup kitabını okuyor, çayını içiyor, dinlenip gidiyor.” dedi.

"Kitap Okuyup Muhabbet Ediyoruz"

Çay ocağı müdavimlerinden 86 yaşındaki Abdulcelil Torun ise, kitap köşesinin mahallede büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Buraya geliyoruz, çayımızı içiyoruz, kitap okuyoruz, muhabbet ediyoruz. Herkes gelip burada kitap okusun, sohbet etsin. Boş işlerle vakit harcamaktansa burası çok daha faydalı. Allah Valimizden ve emeği geçen herkesten razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Aziz Rıdvan Toker de, “Namazlardan önce ve sonra kitap okuyoruz. Bazen okuduğumuz şeyleri aramızda paylaşıyoruz, güzel sohbetler ediyoruz. Böyle bir yere böyle bir kitap köşesi çok yakıştı.” diye konuştu.

Bir diğer vatandaş İrfan Kırmacı ise, “Cemaat burada bir araya geliyor, çayını içerken kitap ya da Kur’an-ı Kerim okuyarak vakit geçiriyor. Böyle bir hizmetin kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: AA