Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, okulda merhum öğretmen İbrahim Altınbilek anısına yapılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreniyle birlikte okulun ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı da ziyaretçilere kapılarını açtı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, eğitim camiasına önemli katkılar sağlayan öğretmen İbrahim Altınbilek’in adının böyle anlamlı bir projeyle yaşatılmasının kendilerini duygulandırdığını ifade etti. Kartal, fuarda emek veren öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik ederek, ortaya konan projelerin geleceğe umut verdiğini söyledi.
Öğrencilerin özgün projeleriyle büyük ilgi gören TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, katılımcılardan tam not alırken, hem bilimsel gelişimi desteklemeyi hem de gençleri araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
Erzincan’da eğitime katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilere teşekkür eden Kartal, bu tür etkinliklerin yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.





