Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Din, Ahlak ve Değer Alanı Seçmeli Dersler Kız Öğrenciler arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali, Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bölge genelinden yoğun katılımın olduğu yarışmada; Ardahan, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Trabzon, Erzurum ve Rize illerinden gelen öğrenciler yer aldı. Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuma gayesiyle sahne alan 9 lise ve 8 ortaokul öğrencisi, toplamda 17 yarışmacı jüri üyeleri karşısında yeteneklerini sergiledi.

Dereceye Giren İsimler Belli Oldu

Kıyasıya geçen değerlendirmelerin ardından, kategorilerinde dereceye giren öğrenciler şu şekilde belirlendi:

Ortaokul Kategorisi:

  • Bölge Birincisi: Süheyla Akyol (Trabzon Dernekpazarı Ortaokulu)

  • Bölge İkincisi: Ecrin Sueda Kavanoz (Giresun Piraziz 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu)

  • Bölge Üçüncüsü: Berfin Ergül (Kars Sarıkamış Karapınar Ortaokulu)

Lise Kategorisi:

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri; İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ve Bakanlık Temsilcisi Hasan Özer tarafından takdim edildi.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i doğru, güzel ve etkili okuma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen organizasyonda, emeği geçen yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür edildi. Dereceye giren öğrenciler tebrik edilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılarının devamı dilendi.

Muhabir: Merve Kiraz