Erzincan'da şehir merkezinin en işlek noktalarından biri olan Halit Paşa Caddesi'nde büyük bir güvenlik sorunu yaşanıyor. Yıkılan Gülistan Oteli’nin yerine yapılan yeni inşaatın önündeki kaldırımın kapatılması, vatandaşları her gün ölümle burun buruna getiriyor.
Kaldırımın inşaat alanı boyunca tamamen kapatılması nedeniyle yayalar, yoğun trafik akışının yaşandığı caddeye inmek zorunda kalıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan araç yoğunluğu, yayaların can güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor.
Yaya güvenliği için alınması gereken tedbirlerin eksikliği dikkat çekerken, inşaat firması tarafından herhangi bir geçici yaya yolu oluşturulmadığı görülüyor. "Can kaybı yaşanmadan bu soruna müdahale edilmeli” diyen vatandaşlar güvenli bir geçiş rotasının oluşturulmasını talep ediyor.





