Saç şekillendirici ürünler krem, sprey, wax, köpük gibi farklı formüllerle karşımıza çıkıyor. Bu çeşitlilik hangi ürünün saça uygulanması noktasında kafa karışıklığına neden oluyor. Kullanıcılar saç tipine göre saç şekillendirici seçerken yanılabiliyor.Peki hangi saç tipine hangi saç şekillendirci kullanılmalı? İşte detaylar...

Saç Şekillendirici Krem

Saç şekillendirici kremler hafif akışkandır ve kolaylıkla uygulanabilir. Saçın elektirklenmesini önler ve doğal ve yumuşak görünmesini sağlar.  Özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlar için kullanımı önerilir. En iyi sonuç için nemli saça uygulanması tavsiye edilir.

Yağ kaplamış ocakları temizlemenin pratik yolu Yağ kaplamış ocakları temizlemenin pratik yolu

Saç Şekillendirici Sprey

Saç şekillendirici spreyler saçları daha da sertleştirir. Spreyler saç şeklinin korunmasını amaçlar. Bu nedenle dah çok alında ki bebek saçların yapıştırrılması noktasında tercih edilir.

Saç Şekillendirici Köpük

Saç şekillendirici köpükler genelde dalgalı ve kıvırcık saçlara uygulanır. Hafif yapısıyla saçta ağırlık yapmaz. Saçların canlı, parlak ve şekilli görünmesini sağlar.

Saç Şekillendirici Wax

 Wax, diğer saç ürünlerine göre daha katı bir yapıya sahip. Az miktarda alındığında bile tüm saç için yeterli olur. Saçlara şekil vermek için kullanılır. Dah çok erkekler tercih eder. Saçı fazla sertleştirdiği için kullanımı fazla önerilmez.

Editör: Sena ERDOĞAN