Erzincan'dan Tunceli Pülümür ilçesi Başkalecik Köyü'ne giden koyun sürülerinin köye girişine izin verilmedi.

Edinilen bilgilere göre Erzincan'ın Büyük Çakırman Köyü'nden Ali Yıldız' a ait olan koyun sürüleri Tunceli Pülümür İlçesi Başkalecik Köyü'ne doğru yola çıktı. Pülümür Başkalecik Köyü yolunda seyir halindeki araç Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince durduruldu. Hayvan taşıma evrakları ve raporların tam olmasına rağmen köye girişi engellenen sürü sahibi, eksiksiz evraklarla nedensiz bir şekilde kanunsuz olarak yolunun neden kesildiğine anlam veremediğini söyledi.

Sürü sahibi Ali Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Hayvanlarımı aldım köyüme gitmek için yola çıktım. Yolda Tunceli tarım müdürünün talimatı ile ilçe tarım personelleri yolumu kesti ve köyüme girişime izin vermediler. Saatlerce hayvanlarım araçta mahsur kaldı. Tunceli Tarım İl Müdürü bana yönelik şahsi problemlerinden olsa gerek aldığım hayvanların hileli aldığımı söylemiş ve kanuni bütün şartları sağlamama rağmen köye girişimi engellemiştir.

Konuyu savcılığa taşıyacağım. Hukuksuz bir şekilde bu tür davranışlar adalet önünde karşılığını bulacaktır inşallah. Evraklarım tam olmasına rağmen evraklarıma bile bakmadılar. Tutanak tutamadılar çünkü ortada keyfi bir uygulama vardı. Tarım personelleri telefonda konuşurken bile ben tutanak olarak ne tutacağım evraklar tam diyor. Sürekli birilerini arıyorlar, benim köye girişimi engellemek için bahane bulmaya çalışıyorlardı 6 saat boyunca. Sonunda tutanağa hileli satış yazarak elime tutanağı verdiler ve Erzincan’a geri döndüm.”

Editör: Doğu Gazetesi