Türkiye 18. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimini, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Seçimi kaybetmesi ile birlikte gözler, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Görevden ayrılacak, istifa edecek gibi beklentiler olan Kılıçdaroğlu, seçim akşamı yaptığı açıklamasında“Bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum, yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız." dedi.

Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına rağmen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün adı özellikle Erzincan'da Genel başkan adayı olarak geçmeye başladı. 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül 18. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir gazetecinin “CHP Genel başkanlığını düşünüyor musunuz?” sorusuna "Sağlığın sıhhatin yerinde mi?" şeklinde soru sorup masadan kalkması partilileri güldürdü.

Sarıgül'ün bu hareketi Kılıçdaroğlu'nun yerine adaylık noktasında nerede olduğunun bir cevabı niteliği taşır mı?

Takdir okuyucularımızın.

Senanur Erdoğan

Editör: Sena ERDOĞAN