Şık ve spor kombinlerin olmazsa olmaz parçası olan kot  pantolonların ömrünü uzatmak için elbette bakım gerekli. Aksi halde kısa zamanda kotlarda solma ve yıpranma ile karşı karşıya kalınıyor.

Kot pantolonlar ipek, keten gibi kumaş çeşitleriyle kıyaslandığında daha dayanıklı bir kumaş yapısına sahip olsa da uzun ömürlü bir kullanım için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmakta. 

Yıkarken Dikkat

Çamaşır makinesinde yanlış yıkanan kot pantolonlarının sıklıkla renk attığı görülür. Bu nedenle pantolonları yıkarken dikkat edin. Özellikle yaz aylarında pantolonunuzu sıklıkla yıkamak isteyebilirsiniz ancak yaklaşık 5-10 kez giydikten sonra yıkayın ve pantolonunuzu makineye atmadan önce ters çevirin. 30 derecede yıkanmasına özen gösterdiğiniz pantolonlarınızı koyu ve açık renkli olanları ayırın, birlikte yıkamayın. Ayrıca yumuşatıcı kullanabilirsiniz, böylece pantolonlarınızda hoş bir koku kalır.

Kot pantolon nasıl kurutulmalı?

Çamaşır makinesinden çıkardığınız pantolonu sıkmayın. Üzerinde fazla ıslaklık kaldıysa rulo haline getirin, fazla suyun aktığını göreceksiniz. Kuruma işleminde kurutma makinesi kullanabilir ya da kendi halinde kurumasını bekleyebilirsiniz. Ancak ütü yapacağınız kot pantolonun nemli olmasına dikkat edin. Zira kurumuş pantolonun kırışığını açmakta zorlanabilirsiniz bu da pantolona zarar verir. 

A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor! A101'e Tiny House, Elektrikli Moped, KÜTAHYA Porselen Tabak Seti geliyor!

Yıkama, kurutma ve ütüleme sırasında bu kurallara uyarsınız kot pantolonlarınızı uzun bir süre yıpratmadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
 

Editör: Sena ERDOĞAN