Erzincan’da son günlerde etkisini artıran yüksek hava sıcaklıkları, doğadaki canlı yaşamını da olumsuz yönde etkiliyor. Termometrelerin 35 derecenin üzerine çıktığı kentte, özellikle kuşlar serinlemek için gölgelik alanlara yöneldi.

Gençlik Parkı'nda gözlenen manzarada, güvercinlerin ve diğer kuşların kavurucu sıcaktan korunmak için ağaç gölgelerine sığındığı dikkat çekti. Bazı kuşlar ise çimlerin üzerindeki su birikintilerinden içerek serinlemeye çalıştı.

EBYÜ’de Gelişim ve Kalite Toplantısı
EBYÜ’de Gelişim ve Kalite Toplantısı
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar, kuşların bu zor anlarına tanıklık ederken, parkta yer yer gölge alanlara su kapları yerleştirerek can dostlarına yardımcı olmaya çalıştı.

Yetkililer, aşırı sıcaklarda sokak hayvanları ve kuşlar için su kaplarının eksik edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Muhabir: Eren Bayrak