Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 28. Dönem milletvekilleri, Cuma günü TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevlerine başlayacak.

Meclis'te sandalye dağılımı şöyle oluştu:

milletvekili kesin liste_960x960

İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı. İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR'dan dört, DSP'den bir isim AKP listelerinden milletvekili seçilmişti.

CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10’ar, Demokrat Parti 3 milletvekili çıkardı. Yeni Meclis'in açılması sonrası, 38 milletvekili, seçildikleri CHP'den partilerine dönecek. Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül de CHP listesinden Erzincan milletvekili seçilmişti.

HDP adayları ise seçime Yeşil Sol Parti (YSP) listelerinden girmişti.

Haber Merkezi

Editör: Saliha Kara