Gizem filmleri her zaman özellikle bulmaca çözmeyi sevenler için heyecan verici bir tür olmuştur. Türün hayran sayısı da az değil.

En iyi gizem filmleri ise izleyiciyi yalnızca anlatıyı anlamak için değil, aynı zamanda bir şekilde düşünme şeklini değiştirmeye de zorlar. Tabi ki her gizem filmi bu konuda başarılı olamaz. 

Screen Rant'a göre bu 8 film, Netflix'in şu anda bu kategoride sunduğu en iyi filmler.

Suçlu

8- Enola Holmes

Kayıp annesini arayan Enola Holmes adlı cesur genç kız, ağabeyi Sherlock'u kurnazlıkla alt etmek ve kaçak bir lorda yardım etmek için hafiyelik becerilerini kullanır.

7- Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Dünyaca ünlü dedektif Benoit Blanc, bir milyarder ve onun sıra dışı tiplerden oluşan arkadaş grubunun dâhil olduğu bir gizemi aydınlığa kavuşturmak üzere Yunanistan'a gider.

6- Solgun Mavi Gözler

Emekli bir dedektif, Harp Okulundaki korkunç bir cinayeti çözmesine yardımcı olması için Edgar Allan Poe adlı akıllı bir West Point öğrencisini yanına alır.

5- İyi Adamlar

1970'lerin Los Angelesı'nda bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştıran bir özel dedektif ve kiralık bir kabadayı, kendilerini bela dolu bir dünyanın ortasında bulur.

4- Suçlu

911 operatörü olarak görevlendirilen sorunlu bir dedektif, çağrı merkezini arayan endişeli bir kadını kurtarmaya çalışırken bir yandan da kendi vicdanıyla baş başa kalır.

3- Reptile 

Genç bir emlakçının vahşice öldürülmesinin ardından gerçekleri araştırmak için harekete geçen sert bir dedektif aldatmacalarla örülü karmaşık bir ağı ortaya çıkarır.

Nora Roberts’ın En İyi 16 Kitabı Nora Roberts’ın En İyi 16 Kitabı

Kardaki İzler

2- Kardaki İzler

ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisinde takip uzmanı olan bir görevli, ücra bir Wyoming kasabasında bir genç kızın cinayetini araştıran çaylak FBI ajanına yardım eder.

1- Devlet Oyunları

Emektar bir gazeteci, güçlü bir politikacıyla bağlantılı bir kadının şüpheli ölümüne dair yalanlar ağını çözmek için genç bir muhabirle iş birliği yapar.

Editör: Saliha Kara