Haber: Merve KİRAZ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Katkılarıyla, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi destekleriyle, HDI Sigorta ve TESAY Sigorta Sponsorluklarında, Erzincan Medeniyet Sanat ve Turizm (MESAT) Derneği tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Erzincan Kısa Film Festivali’ne başvurular 7 Ekim’de başladı ve 7 Kasım tarihiyle sona erdi. 

4 PKK/YPG’li terörist etkisiz! 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz!

112 ayrı ülkeden başvuru yapan film sayısı toplam 2867 oldu. Bu yıl, Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki kategoride yarışma gerçekleşecek olup toplam 12 Kurmaca, 10 Belgesel film finalist film olarak belirlendi.

Türkiye, Sudi Arabistan, Irak, İran, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Makedonya, Portekiz, Yunanistan, Brazilya, Pakistan, Venezuela, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya Finalist Film ülkeleri oldu. Akademisyen, Yönetmen ve Oyunculardan oluşan 10 kişilik Ana Jüri tarafından belirlenecek değerlendirmede, her iki dalda en iyi film, jüri özel ve mansiyon ödülleri belli olacak ve 23 Kasım tarihinde yapılacak olan Ödül Töreni ile ödüller sahiplerini bulacak.

Festival kapsamında 19-23 Kasım tarihleri arasında Finalist Kısa Film gösterimleri, tiyatrolar, seminerler, kariyer günleri buluşmaları ve konserler yapılacak.

Editör: Doğu Gazetesi