Gercüş İlçesi Koçak Ortaokulu 7-A ve 5-A sınıfı öğrencileri, çevre temizliği konusuna dikkat çekmek amacıyla okul ve çevresinden temizlik yaparak, örnek bir çalışmaya imza attılar.  Doğa dostu Koçak Ortaokulu öğrencileri “Okulumuz Evimizdir” sloganıyla başlattığı etkinlikte önemli mesajlar verdiler.

Yılda bir kere kırklanan tiftik keçisinden üretilen Siirt battaniyesine kış ilgisi Yılda bir kere kırklanan tiftik keçisinden üretilen Siirt battaniyesine kış ilgisi

Öğrencilerden Mizgin Işık, doğaya her zaman önem verilmesi gerektiğini belirterek; “Bizler bu gün burada okulumuzun çevresini temizliyoruz. Çünkü biliyoruz ki yaşadığımız her yer bizim evimiz. Evimizin kirli olmasını istemiyorsak, yaşadığımız her alanın kirli kalmasına göz yummamalıyız ve her zaman temiz tutmalıyız” diye konuştu.

Doğaya önem verildiği takdirde, doğanın da insana önem verebileceğini aktaran öğrenci Eyüp Köse ise, açıklamasında şunları söyledi; “Doğa bizim evimiz, yuvamız. Unutulmamalıdır ki biz doğaya önem verirsek doğa da bize önem verir. Biz ağaçlara iyi bakarsak o ağaçlar da bize oksijen sağlar, biz suya önem verirsek o su da kirlenmeden temiz akarak bize önem verir ihtiyaçlarımızı karşılar. Biz suyu kirletir önem vermezsek o su da kirlendiği için bize fayda sağlamaz. Bunun farkında olan öğrenciler olarak öğretmenimiz ile birlikte okulumuzu çevremizi temizledik. Herkes bulunduğu alanı temizlerse kirli yer kalmaz çünkü insanların olduğu yerler kirli olur sadece. İnsanların olmadığı yerlerde çöp olmaz, kir olmaz, atık olmaz, hastalık olmaz.”

Öğrencilerde sorumluluk ve çevre bilinci oluşması adına bu çalışmayı yaptıklarını belirten Koçak Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Halime Can, küçük yaşlarda verilen eğitimlerin ileriki yaşamlarında bireylerin hayatlarına etki edebileceğini ifade ederek, normal derslerin yanında bu tür projelere de ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Minik öğrenciler, okul ve çevresini temizledikten sonra toplu fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

Editör: Adem Küçükkaya