MÜSİAD Başkanı Ertan Buyruk 14 Mayısta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekilliği seçimini degerlendirerek; 'Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde elbette bir hayır vardır' dedi.

Erzincan çiçek açıyor Erzincan çiçek açıyor

Buyruk'un açıklaması şöyle; "Milletvekili sayısı; ile Suriye tezkeresine artık olumsuz düşünmeyeceğiz ( red verenlere inat), kutsal kitabımızı yakan İsveç’nin nato’ya kabulünde reddimizin devamını sağlayacağız, Rusya ile ilişkimiz ara buluculuk davamı sağlanacak(Rusya ya ambargo uygulayacağız diyenlere inat), iç politikamızda sürdürebilir yatırımlarımız davamı sağlanılacak( yerli/milli üretimler ile olumsuz düşünceye inat), iki devlet bir millet olan Azarbeycan ile birlikteliğimiz devamı sağlanılacak, bunların tamamı 14 Mayıs seçim milletvekili sonucunda belirleyici olmuştur. 
Hamdolsun ülkemiz üzerinde oynalanmak istenilen oyun bozulmuştur. 
Gönül isterdi ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçiminin de belirlenmesi bunda da vardır bir hikmet. 
Buradan seçimimize gölge düşürücü olaylarla karşılaşmamak için var gücüyle çalışan güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Sükunet içerisinde seçim olmuştur. 
İnşâllah 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi de aynı şekilde olacaktır. 
ERZİNCAN MÜSİAD olarak tüccarların üretim devamını ve desteğini sunan devlet idaresi bizim için çok önemlidir. 
Bundan sonraki süreçte söylemler ile uygulama bir olması gerekiyor. Biz tüccarlar vadeliden yatırım destekleri sözde değil uygulanabilir bir özde olması gerekiyor. Buda güvenilir devlet nezdinde oluyor. 
Doğu yanlış, haram helal demeden, iftira günahtır demeden kazanmak için her şeyin mübah sayarak devlet idaresinin alınmak istenmesi sürdürebilirlik açısından önemli bir eksiklik olacaktır. 
Dünya konjonktürde baktığımızda TÜRKİYE dünya ülkelerinde üretim noktasında atağa geçmiş, ihracat noktasında hızlı trendi yükselen ülkeler arasın yer almıştır. Tüm bunlar güven veren iktidar sayesindedir. 
28 Mayıs da yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize milletimize devletimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Saliha Kara

Editör: Saliha Kara