Dudak dolgusu yaptırmak isteyen ve yaptırma kararı alan kadınlar sürecin işlem öncesini ve işlem sonrasını mercek altına aldı. Sigara kullananların işlemi yaptıramaması ise dikkat çekti. Uzmanlara göre dolgu işlemini yaptıracak kişi eğer sigara içiyor ise tedaviye gitmeden en az 1 hafta öncesinden sigara içmeyi durdurması gerekiyor. 

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada dudak dolgusu işleminde dikkat edilmesi gereken konular şöyle sıralanıyor;

İşlem öncesinde kesinlikle kanın sulanmasına neden olabilecek ilaç veya şurupları kullanmamak yapılmaması gerekenler arasında ilk konu olarak yer alıyor. Çünkü kan sulandırıcı ilaç veya şurup kullanan kişi dudak dolgusu aşamasında yapılacak olan iğne sebebi ile kanının durdurulamaması gibi oldukça sıkıntılı durumun meydana gelmesine neden oluyor.
Uzmanların üzerinde durduğu bir diğer konu ise doktor seçimi. Dudak dolgusunu yaptırmaya karar veren kişinin bu işlemi yapacak olan doktoru çok iyi derecede analiz ederek araştırması, kendini emin ellere teslim etmesi önem arz ediyor. Dudak dolgusunun en fazla yarım saat süren bir işlem olması konuyu önemsizleştirme bakımından kişilerin yanılmasına sebep oluyor. Doktorun tecrübesizliği yüzünden dudaklara verilebilecek olan zarar göz önünde bulundurulmalı ve doktor seçiminde oldukça titiz davranılmalı. 

Öte yandan her insanın dudaklarının büyüklüğü veya hacmi aynı olmadığı için dudak hacimlerinin, alt ve üst dudak uyumunun iyi derecede belirlenmesi ona göre işlemlerin planlı bir şekilde yapılması öneriliyor.

İstemsizce bacağınızı mı sallıyorsunuz? İstemsizce bacağınızı mı sallıyorsunuz?

Genellikle dudak dolgularının yapım aşaması yarım saati geçmiyor. İşlemin doğru yapılmasının ardından kişinin aynı gün içerisinde evine giderek normal hayatına devam etmesinde hiçbir sakınca görülmüyor. Kişiden kişiye dudak yapılarının farklılıklar göstermesi halinde bazı kişilerde tek seferde işlem tamamlanırken bazı kişilerde ise 2 ya da 3 seansta işlem tamamlanıyor.

Senanur Erdoğan

Editör: Sena ERDOĞAN