Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Tercan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği personeli, Atatürk İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerle bir araya gelerek trafik güvenliği eğitimi gerçekleştirdi.

“Güvenli Gelecek, Bilinçli Çocuklarla Başlar” ve ”Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projeleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, çocukların erken yaşta trafik bilinci kazanmaları ve trafikte sorumlu bireyler olarak yetişmeleri hedeflendi.

Eğitim programında öğrencilere; trafik güvenliği kuralları, yayalar için güvenli geçiş yerleri, kaldırımda yürüme kuralları, araç ve okul servislerinde uyulması gereken kurallar ile güvenli oyun alanları konularında bilgilendirme yapıldı. Uygulamalı anlatımlar ve eğitici faaliyetlerle desteklenen programda öğrencilerin soruları da yanıtlandı.

Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler armağan edilirken, yetkililer trafik bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının kazaların önlenmesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Eğitim faaliyetlerinin il genelinde devam edeceği bildirildi.

Muhabir: Yasemin Dülgeroglu