Kıyafetlerin daha hoş gözükmesini sağlayan ütü, aynı zamanda kıyafetlerdeki mikrop ve bakterileri de ortadan kaldırıyor. Tabii ütü yaparken çok vakit harcamamak da hüner gerektiriyor. Siz de ütülediğiniz çamaşırların jilet gibi olmasını istiyorsanız önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. İşte ütü sürenizi kısaltacak bilgiler!

Alüminyum folyodan yararlanın

Ütü masası kılıfınızın altına boylu boyunca alüminyum folyo yerleştirin. Alüminyum folyo ütüden çıkan buharı ve sıcaklığı daha iyi kullanmanızı sağlar ve bir kumaşı ütüleme sürenizi neredeyse yarıya indirir. 

Ütü yapmanızı kolaylaştıracak özel kılıflardan kullanın

Isı yansıtıcı özellikteki ütü masası kılıflarından kullanabilirsiniz. Yansıtıcı kılıf sayesinde ütülemek istediğiniz kumaşın ön ve arka yüzünün ısıdan aynı anda etkilenmesini sağlayabilirsiniz. 

Yeni yıkanmış çamaşırları bekletmeyin

A-101 İnternete Özelde Satılan Roborock S8 Sonic Robot Süpürge Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları A-101 İnternete Özelde Satılan Roborock S8 Sonic Robot Süpürge Alınır mı? Gerçek Kullanıcı Yorumları

Ütü yaparken kırışıklık açmak çok vakit alır. Bu durumu önlemek için yıkadığınız çamaşırların sepette beklemesine müsaade etmeden çamaşırlarınızı hemen asın ya da kurutma makinesine atın. Kumaşı nedeniyle kırışıklığı zor açılan kıyafetleri dolap askısıyla asın. Tişört ve pantolon gibi kıyafetleri ise gergin asmaya dikkat edin. 

Ütü süresini kısaltacak pratik bilgiler (1)_1280x853

Editör: Saliha Kara