Yeni yılda 2 bin 392 engelli personel alımı yapılacak. Başvuru tarihleri ve meslek gruplarına yönelik hangi kadrolara başvuru yapılabilir? sorusu araştırılmaya başlandı. Engelli personel ilanına başvuruda bulunmak isteyenlerin e-kpss sınavına katılmış olması gerekiyor.

2024 Engelli KPSS Sınavı Ne Zaman?

Yalnızca çift yıllarda düzenlenen bu sınava yönelik alınan sonuç açıkta bulunan kadrolara müracaat edebilmeyi sağlıyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak yeni takvime göre 2024 yılı engelli kamu personeli sınavı 28 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

2023 yılı Şubat ayında yapılan engelli memur atamasının ardından yeni yılda toplamda 2 bin 392 farklı engelli memur ataması gerçekleştirilecek. Engelli memur alımı için başvuruda bulunmak isteyenler ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu sınava başvuruda bulunmalı ve istenen puanı elde etmelidir.

O tren çoktan kaçtı diyorsanız bir de bu hikayelere göz atın O tren çoktan kaçtı diyorsanız bir de bu hikayelere göz atın

2024 Engelli Personel Alım Takvimi

2024 yılı sınav takvimi göz önünde bulundurulduğunda EKPSS sınav başvuruları önümüzdeki yıl itibariyle 12 ve 29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ardından sisteme göre 6 ve 21 Mayıs tarihlerinde kura için başvurular yapılacak.

Editör: Doğu Gazetesi