.

Yıllardır tıpta batı ilmi alan ben batının çaresizliğine karşı doğu ilmine yöneldim. 1000 yıldır Uygur Türkleri ve Çinliler tarafından uygulanan akapunkturla tanıştım. Ve Yeditepe Üniversitesinden en duayen hocalardan eğitim aldım. Enerji ile ilgili yıllardır anlatılan ATP adını verdiğimiz yolaklarımızın olduğunu oksijenle ilişkisini öğrenmiştim. Ancak akapunkturda anlatılan kalp , perikardiyel,mide mesane ,dalak gibi meridyenler ve enerji arklarını öğrenince bambaşka bir dünya açıldı. Çİ denilen enerjinin  herkeste dönem dönem azalabildiğini vücudun soğuk noktalarına göre özellikle abdominal bölgede enrji artırımının yapılabildiğini öğrendim. Tau –çi denilen antremanlarla güneşi selamlarken kendi enerjimizi nasıl toparlayabileceğimizi keşfettim . Bu anlamda vücutta çakraların açılmasıyla oksijen alımı ve vücuttaki farmakokinetik uyaranları tetikleyerek enerji fazlalığına kavuşabilmeyi  sağlayan teknikler öğrendim. Ve bunları kullandığımız insanlarda b- endorfin gibi ağrı giderici odakları, serotonin reseptörlerini uyararak mutluluk odaklarını açınca enerji yüksekliğini sağlayabildiğimizi fark ettim . Hastalarım yıllarca bana çok enerjiksin hocam dediklerinde bu yolakları kullanmamın faydalarını gördüm.

Günümüzde depresif duygu durumuna getiren dünyaya karşı bu enerji sistemleri güngeçtikçe tercih edilir oldu. Corona döneminde tıbbı yetersizlik nedeniyle akapunktur yöntemleri çokça kullanılır hale geldi. İnsanlar baş ağrısında, astımda ilaç kullanmaktan bıktığı için %99 başarı sağlayan akapunktur tedavileri onlara bir ışık oldu. İnsanlar ilaçların mide, bağırsak, böbrek , karaciğer toksitelerine karşı bu tedavileri daha beğenir oldular. Çünkü tedavi sırasında karaciğer, böbrek temizleyici noktalara yapılan akapunktur tedavisi aynı zamanda kişilerin daha rahat hissetmesine neden olduğundan insanlar bu tedavilere yönelmeye başladı.

Gün içinde enerji arkımız yapacağımız işlerin, programlarımızın yegâne kaynağı. Bu kaynak devamlıysa biz de Allah ‘ın verdiği dünyayı her yönüyle gözlemleyebilip kendimizi istediğimiz şekilde bir sürü işi yapabilir halde bulabiliriz. Örneğin hobi olarak bir yandan yüzerken, bir yandan trekking yapar, bir yandan kayak yapabilir, bir yandan sinema gibi eğlenebilir zaman aralıklarını hayatımıza katabiliriz. Bu da bize imtihan için verilmiş bu dünyada sıkılmadan ömür sermayesini rahatça kullanabilir hale getirir. Böylece rahatça sınavımızı tamamlayıp sonsuz nur,  enerji kaynağı olan Allah’a kavuşmuş oluruz.

Cennette bildiğimiz üzere uyku, hastalık, ölüm yoktur. Sadece dinlenme odaları vardır. Buralarda dinlendikten sonra bir nimetten başka bir nimete doğru koşarız. İşte bu enerji sistemleri bize dünyada da bu numuneleri fark edebilir kılar. Dertlenmek, streslenmek yerine bir nimetten  başka bir nimete koşmamızı sağlar.

Sonsuz nura, enerjiye erişmek dileğiyle mutlu ve enerjik günler .