Erzincan'da son 2 günün gündemi 2024 yılında yapılacak yerel seçimler.

Pazar günü öğlen saatlerinde Erzincan'da ittifak görüntü ve Cumhur İttifakı’nda yerel seçim iş birliği tamamlandı başlıklarıyla iki adet haber yayınladık. İlk yayınlamamızdan olacak ki MHP'den bir kamuoyu duyurusu geldi.  

Bu haberlere her haberde olduğu gibi sevinenler de, üzülenler de oldu. MHP'li belediye başkanı Bekir Aksun'u onure eden, onu destekleyici bir yayın olmasına rağmen MHP il başkanlığında bir huzursuzluğa sebebiyet vermiş gibi gözüküyor. 

"Yerel basına itibar etmeyin" şeklinde İl Başkanı ağzından bir kamuoyu açıklaması yapıldı.  Yani gülsem mi üzülsem mi bilemedim.

Bunu bir skeçle örneklemek istiyorum. Uçakta geçiyor hikayemiz. 'Bu uçağa yıldırım düşse ne olur' diyor uçak yolcusu bir deli. 'Birşey olmaz' diyor yan koltuktaki.  'Peki motorun biri bozulursa ne olur' diye soran deliye yan koltuktan cevap geliyor. 'Birşey olmaz uçak tek motorlada uçar' diyor. Deli ya. Soruyor tekrar. 'Peki iki motor birlikte bozulursa ne olacak.'  Yan koltuktaki yolcu diyor ki 'Sen ne olsun istiyorsun. Anlamadım ki ben seni.' 

Şimdi MHP'nin açıklaması da bu. Ya arkadaşım siz ne istiyorsunuz. MHP'li belediye başkanına destek veren bir haber niye ağırınıza gidiyor. "Yerel basında yer alan haberlere itibar etmeyiniz" ne demek. Kaldı ki bu yerel basın sizi öven bir haber yapmış. Ve kaldı ki haberlerin hiç birinde kesin hüküm yok. 'Çarşamba günü netleşecek." demişiz.

Herkes kendi işine baksın. Gazeteci kendi işini yapacak. Siz isteseniz de istemesenizde. Yarın bizim yazdığımız şekliyle konu gerçekleşirse acaba ne düşüneceksiniz?   Bizim paylaştığımız çıkar ise yerel basından özür dileyecek misiniz. Aslında siz de birşeyleri çok iyi biliyorsunuz ya neyse...

Ak Parti yönetiminden de benzeri bir açıklama geldi. Onlar da basında yer alan haberlere itibar edilmemesini istemiş. Hadi AK Parti'de ki bu açıklama bir nebze anlaşılır. Adaylar çalışıyor. Seçim çalışması yürütüyorlar. Birden bire kafalarından kaynar sular döküldü. Hakem topu aldı. Ceza sahasının önünde MHP'li golcünün önüne bıraktı.   

Ben içtenlikle bir şey söyleyeyim mi. Bunlardan hiç bir cacık olmaz.  Anladığım bir şey daha var. Genel merkezler her ne kadar hazırsa da Erzincan henüz bu ittifağa hazır değil.

Hele MHP hiç hazır değil.