Esentepe halka açıldı. Açıldı ama bolca eksikliği de yok değil. Yarım saat içerisinde gördüğüm problemleri dile getirmek istedim.

Erzincan Belediyesi Esentepe'de yapılan çalışmaları anlatan bir basın bülteni göndermiş. Sağolsunlar bu bültende Esentepe'de ki çalışmalarda sona yaklaşıldığına değinmişler. Tesadüf bu ki ben de dün akşam oradaydım. Arkadaşlarımla bir gezelim, görelim diye düşündüm. Gezdim tozdum fotoğraf çektim, çekildim.

Erzincan Belediyesi'nin çalışmalar tamamlanmak üzere dediği bölgede olanlara bir de farklı gözle bakalım dedim. 60 bin m2 alan üzerine yapıldığı belirtilen parkta o kadar çok kalabalık var ki neredeyse oturacak yer yok. Tabiki her zaman böyle kalabalık olmayacak. Ancak gelen insanların araçlarını çekeceği yer bulamaması, oturmak için yer bulamadığını belirtebilirim. Bunu derken konulan oturma guruplarının yetersizliğinden dem vurmak istedim. Gözlemlerime göre ilk etap olarak değerlendirilen bayağı bir iş yapılmış.

Ancak çimlendirme çalışmaları yetişmemiş, önümüzdeki sene daha gür ve sağlıklı olacağına inanıyorum. 

Parkın temizliği noksasında bazı problemler gözlemledim. Benim vatandaşımın imanının göstergesi olan temizlik problemini gördüm ki gene de belediyenin gidermesi gerekiyor. Yani temizlik noktasında problemler var. 

Denetleme için yeterli ekibimizin olmadığını, Polis ve Zabıta noktasında eksiklik olduğunu gördüm.  

Bisiklet yollarında motorsikletlerin sürat yaptığını gördüm. 

En büyük sorun ise gölgesizlik. Kocaman çocuk parkında çocukların gölgesine sığınabileceği en ufak bir gölge yok. Koca koca ağaçların boy göstermesini, gögesiyle çocukları korumasını isterdim.