31 Temmuz 2015 tarihli Doğu Gazetesinde yayınlanan haberde; C.H.P. Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçının meclise önerge verdiği ifade edilmişti. Önergede, Çevre yolunun Terzibaba kavşağında kazalar meydana geldiği, o nedenle oraya bir üst geçit yaptırılması isteniyordu. Umarız yararlı olur. KAÇ KEZ YAZDIK Ben bu köşede söz konusu kavşağa üstgeçit yaptırılması gerektiğini defalarca yazdım. 12. 07. 2013 tarihli köşe yazımın bir bölümünü tekrarlamakta fayda görüyorum. “21 km. uzunluğundaki çevre yolunda üç adet Demiryolu üst geçidi yaptırıldı. Üçkonak, Çardaklı ve Cengiz Topal mahallesindeki demiryolu üst geçit köprülleri yapılırken; Çevre yolunun Çağlayan yolu ile kesiştiği kavşağada bir üst geçit yapılmasının isabetli olacağını yine bu sütunda yazmıştık.

Demiştik ki; sözünü ettiğimiz kavşak, Trafik yoğunluğu olan Çağlayan ve Fıratın sol sahilindeki köylerin, ulaşımını temin ediyor. Aynı zamanda Terzibaba mezarlığına ulaşmakta, bu kavşaktan geçilerek mümkün oluyor. Biliniyor ki; yaz mevsimlerinde yerli, yabancı ziyaretçiler Girlevik Şelalesine gidebilmek için aynı kavşaktan geçerek yollarına devam etmekteler. Dolayısıyla, yoldaki trafik yoğunluğu yaz mevsiminde önemli ölçüde artıyor.


Ergan tesislerinede aynı kavşaktan gidiliyor. Ne var ki, Karayolları Genel Müdürlüğü sözünü ettiğimiz kavşağa köprü yapılmasını uygun bulmadı. Kavşağa sinyalizasyon sistemi kuruldu. Lakin bu kavşakta trafik kazaları meydana geliyor olması.. Kavşağın köprü ile geçilmesinin daha isabetli olacağını ortaya koydu.” Bu günlerde, Girlevik Şelalesine giden yerli ve yabancılar, yoldaki trafiğin yoğunlaştığını görmüş olmalıdırlar. Çevre İllerden ve Yurtdışından gelen çok sayıda araç şelalenin park yerini dolduruyor.. Doğaldır ki tüm bu araçlar, çevre yolunun çağlayan yolu ile kesiştiği kavşaktan geçiyor. O nedenledirki; Çevre yolu planlanırken göz ardı edilen söz konusu kavşağa üst geçit yapılması kaçınılmaz olmuştur. Diye düşünüyoruz.