Türkiye’nin geleceği raylı sistemde. Yenilenen yollar ve hava alanlarımızla beraber sıra ulaşımımızı son derece kolaylaştıracak yüksek hızlı tren projelerinde.
        Demiryolu tüm Türkiye’nin olduğu gibi Erzincan’ın da geleceğini etkileyecek uzun ve kalıcı bir yatırım. Havaalanı Erzincan’a ne kattıysa demiryolu 2 mislini katacak kentin ufkunu geliştirecektir. Erzincan’dan Sivas’a 1 saat, Ankara’ya 2,5 saat, İstanbul’a ise 7 saatte ulaşılacaktır. Yani Türkiye’nin yarısına komşu olacağız.
         Erzincan bulunduğu konum itibariyle sadece ulaşımı rahatlamayacak, sosyal,  ticari ve turistik hareketlilik kazanacaktır.
         ERZİNCAN KAVŞAK NOKTASINDA
        Erzincan doğu ve batı ile kuzey ve güney hatların kesiştiği bir noktada bulunuyor.         
        Bir yandan Edirne, Kars Doğu hattıyla Pekin’e kadar gideceği hedeflenen güzergâh, diğer yandan Karadeniz ile Mersin limanlarını birbirine bağlayacak hat… Bu hatlarda aynı zamanda yükte taşınacak. Birçok ürün Erzincan üzerinden yani en kestirme yoldan dünyaya pazarlanacak. Birçok ülkeyle ekonomik bağlantı kurulacak.
        Demiryolu taşımacılığında Erzincan’ın kavşak noktasında olması rahatsızlık veriyor olmalı ki bölge kamuoyunda birtakım hassasiyetler oluştuğunu görmekteyiz. Gündemlerinde demiryolu tartışmaları var. Bölgesel milliyetçilikler yapılıyor.  Herkes hattın kendi ilinden geçmesi mücadelesini veriyor. Erzincan’ı pas geçip Trabzon, Sivas güzergâh projelerini ülke gündemine taşımaya çalışanlar bile var.
         Bilimsel veriler dikkate alınmadan bir takım lobiler kamuoyu oluşturma çabalarıyla ilimiz adına pozitif bir aşamada olan projeye itiraz ediyor.
         Demiryolunun geçeceği güzergâh coğrafi yapı ve mühendislikle ilgili bir konu. Duygulara göre değil bilimsel ölçütlere göre hareket edilecektir.
        TARİHTE ERZİNCAN
         Bugünkü coğrafik ve stratejik anlamda da Erzincan en ideal yerdir.
         Bölgemizdeki şehirler Erzincan’ı 240 bin nüfusa göre değerlendiriyorlar. Geçmişte Erzincan’ın yanında Sivas ve Erzurum gibi iller bile köylümsü kalmaktadır. Gurbetçilerimiz açısından bakıldığında nüfusumuz hala Erzurum ve Sivas’tan fazladır.
         Eski çağlardan beri Trabzon’dan Malatya ve Adana’ya oradan Ortadoğu’ya geçecek olan yollar Erzincan’dan geçmektedir. Antik Çağ yazarların Kitaplarında da bunun böyle olduğu görülmektedir.
         Erzincan tarihte Hayaşa Krallığı, Mengücükler ve Mütehharten Emirliği gibi üç devletin başkentliğini yapmıştır. Eski Çağların ticaret yollarıyla ünlü İpekyolu’nun Anadolu da ki en önemli kavşaklarının başında Erzincan gelir.
          Bu tip projelere ilkel hemşericilikle yaklaşılamaz. Akıl ve sağduyu ön planda olmalıdır. Erzincan’ı önermemiz her şeyden önce işin doğruluğu gereğidir.
          Sivas, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Erzincan’da bu ülkenin bir parçasıdır. Bu proje şüphesiz bölgemize bir hareketlilik kazandıracaktır. Temennimiz bütün Türkiye’nin demir ağlarla örülmesidir.