Planlı olmak, bunu bir yaşam tarzı haline getirmek hep başarıya götürür insanları. Fakat bazen istemesekte planlar tepetaklak olur. Hiçbir şey umduğumuz gibi gitmez. Bu, bir yıkım olmamalıdır. Ayağa kalkmak çok zor değildir. Kalkarsın, yeniden başlarsın, istediğin olana kadar devam edersin. Başarmayı istemek, azim kanına kadar işlemelidir. Derli toplu bir hayat sürmelidir. Ertelenen, yarına bırakılan işler hiç bitmez. Ve hiçbir şeyin sırasını atlamadan yol almalıdır, plana uygun.Yaradanımız bunu daha bebekken öğretiyor aslında. Bir bebek önce emekliyor, sonra yürüyor en son da koşuyor. Doğar doğmaz yürüyemiyor, zamanı gelince oluyor her şey. Elinden geleni yaptıktan sonra zamanını beklemelisin. Emin ol, olmuyorsa senin hayrınadır. Üzüleceğine sevinmeli ve bunun sana bir ödül olduğunu bilmelisin. 
             Hayat merdiven çıkmak gibidir. Yorucu, hatta sıkıcı olabilir. Yorulduğunda dinlenmek için bir yerlerin olmalı, seni bekleyecek, seni seven birileri. Şunu da bir düşün istersen yorulmadan kazandığımız şeyler ne kadar değerli gözümüzde? Bunun ötesi, berisi yoK! Zarif tasarlamalar yap, ince mutlulukları yakalamak için. Yüzündeki kepenkleri akşam olup da kapattığında içine karanlıklar çökmesin. Kalbindeki ışıltılar bir fener olsun duygularına, düşüncelerine ve hatta hayallerine. 
             En başta kendi hayatına egemen olmaktır gerçek başarı. Daima merdivenleri düşün yorulsan bile devam etmen, aşamaları katetmen gerekebilir. Ama bir gün zirveyi göreceğini ummalı ve sabretmelisin. Engellerle karşılaşınca pes etmek çok kolaydır. Zor olanı seçmek, çok yorulmak demektir. Gerçek başarı da üzerine alın teri döktüğün detaylarda gizlidir. Açık havaya çık , kafanı kaldır ve tavana bak bembeyaz bulutlar ne kadar huzur veriyor öyle değil mi? Bir kaç tane bulut alıp ümitlerine katabilirsin. Hatta gökkuşağının renkleriyle bile boyayabilirsin. Yeter ki hayal et, hiçbir zaman vazgeçme hayal kurmaktan. İstediğini bilmek bu işin can alıcı noktasıdır. Ne istediğini bilmeyen insanlar oradan oraya sürüklenir durur. Rotasını bilmeyen bir sandal gibi savrulur. Yolculuğa çıkarken amacının neresi olduğunu kendine fısılda. Dur! aslında neden fısıldıyorsun ki, haykırarak söyle. Herkes duysun! Planlı yaşamak bu yüzden çok mühimdir. Hedefine ulaşmak için vazgeçilmezdir. Ve yaşıyorsan, hayattaysan vazgeçemezsin. Çok merdiven çıkarsan gökyüzüne hatta yıldızlara dokunabilirsin. Tabi hedefin yıldızlarsa. Senin için neyse mutluluk onu bul. Başarıp, başarmaman çok da önemli değil. Önemli olan senin harcadığın emek, döktüğün alınteridir. İşte bunu aklından hiç çıkarma! Çünkü hiçbir şey ulaşılmaz değildir.