Bir zamanlarda milenyum demişlerdi. Hıristiyan âleminin miladi takvimine göre bu hesaplamaları yapmışlardı da, son Peygamber Hz. Muhammed’in s.a.v. Hicri takvimini göz ardı etmişlerdi. Binin üzerine bin gelmeyecek düşüncesiyle korkuya kapılmışlardı.
Bilgisayar tasarımcıları paniğe kapıldılar, bilgileri kopyaladılar ve gece yarısı saat 12.30 u beklediler. Kıyamet olacağı veya bütün bilgisayarların çökeceği korkusuna kapıldılar. Ama tahminleri boşa çıktı. Çünkü bir tarafta Peygamberimizin gerçek hadisi şerifleri ve hicri takvim vardı, bir tarafta onların safsata yorumları vardı.
Yine bu gün aynı senaryo düzmecesi ortaya çıktı. Mayalar geliyor, mayalar takvimi. İnsanlar akın. Akın seçilen o iki bölgelere gittiler, hazırlık yaptılar. Ayın 21 i, olmadı aynı günün gece 12.30 nu bekleyin dediler de günahlarına ortak ettiler. Yine hicri takvimi göz ardı ettiler Orta Amerika da eski yerli kabilelerin hayali maya takvim ve tahminleri ortaya çıktı, bizim bir kısım insanlarımızda yuttu.
 Öyle ki koca dünyada, iki küçücük yer ve tarih tespiti dahi yapılmıştı. Kuranı Kerimin Kıyamet suresi vardır. Alametleri ve kıyametin o dehşetli ve korkunç şekli açıklanmıştır. İsrafil a.s.’ın bütün evreni titreten ve parçalayan sur düdüğünün iliklere kadar işleyen sesinin şiddet ve heybeti açıklanmıştır. Gezegenleri ve diğer gök cisimlerinin dünyaya çarpacağı, yeryüzünün çivileri olan dağların yerlerinden söküleceği, yer altı kaynakların yeryüzüne çıkacağı, denizlerin ateş olacağı o günde nasıl, o iki küçük bölge kurtularak yerinde duracak ve muaf olacaktı. Ne yazık ki tahminleri tutmamış ve dünyanın hiçbir yerinde deprem dahi olmamıştır.
Yaratılanların ve var olanların tümünü, Yaratan Allah C.C. böyle bir ayet indirmemişken insanlar içindeki isyan ve inkâr duygularıyla şirke düşüyorlar. Keza ahır zaman Peygamberine dahi kıyametin zamanı bildirilmemiştir. Sadece yaklaşan alametlerinden açıklamalar yapılmıştır.
Şayet böyle bir varsayım ortaya çıkmış olsaydı. O Mayalar bu gün belki de tanrılıklarını ilan edeceklerdi ve onlara tapanlar da ortaya çıkacaktı.
Kaçın, kaçın Mayalar geliyor. Kıyamet kopacakmış. Yine siz tedbiri elden bırakmayın, siz yine o bölgelerden ayrılmamaya devam edin. Hayır, hayır kıyamet ne zaman kopacak biliyor musun? Bir anda ve hazırlıksız yakalandığın öldüğün gün kopacak. O zaman başında ağlaşanlarda seni artık döndüremeyecek, uyandıramayacak.