Bir Değerli dostu...

         Erzincan sevdalısı, şair sevgili Metin Tombul arkadaşımızda göçüp gitti bu fani dünyadan…

        O, 1939 Depremi sonrasının çarşı mahallesindeki çocukluk arkadaşlarımızdan biriydi. Bizim kuşağın bireyleri gibi, muvakkat şehrin tozlu, çamurlu sokaklarında geçti çocukluğu.

         Okudu öğretmen oldu. Spor yaptı, futbol oynadı. Sevecen kişiliği ile arkadaşlar arasında ayrı bir yeri vardı. Edebiyata, şiire merak sardı, kitaplar yazdı. Erzincan şivesiyle yazdığı şiirleri dergilerde, gazetelerde yayınlandı, toplantılarda okundu. Onun ayrı bir yeri, ayrı bir değeri vardı.

         “Erzincan Sözlüğü” adlı kitabında, Erzincan’da konuşulan dili unutulup gitmekten kurtardı. Şüphesiz kitap uzun bir çalışma ve araştırmanın ürünüydü.

         Erzincan ağzı ile yazılmış beşten fazla şiir kitabı olan Metin Tombul Erzincan Sevdasını “Sevdamın Adı Erzincan” adlı kitabında çok güzel ifade etmişti.

         Son şiir kitabı olan, “Deryaya Düşen Damla” da şöyle diyor;

         “Bana göre şiir dünyası uçsuz, bucaksız engin bir dünyadır. Bu büyüklüğün içerisinde ben ne kadar yer tutabilirim ki.”

         Şiir dünyasını bilmem ama Metin Tombul’un Erzincan ağzıyla yazdığı şiirlerini, ülkenin dört yanına yayılmış bulunan tüm Erzincanlıların ilgiyle okuduğunu, zihinlerde yer ettiğini söylersem hiçte yanlış olmaz.

         Metin, 73 yıllık yaşamının her aşamasında hiç boş durmadı. Gençlik yıllarında futbolcuydu, hakemdi, yöneticiydi. Mesela hayatında sevilen, sayılan öğretmendi.

         Şiir dünyamıza eser veren bir şairdi.

         Şiir yazmaktan bıkmamıştı. Yeni ürünler vermek arzusundaydı. Nereden bilecekti ki, kalbine yenik düşecek ve her fani gibi bu dünyadan ebedi âleme göçecek. İleriye dönük arzular, hayaller 2014 Yılı’nın Eylül Ayı’nın son gününde noktalanacak.

         Arkasında bir hoş seda bırakarak, aramızdan ayrılan Metin Tombul’a Allah’tan rahmet, aile efradına baş sağlığı diliyorum.