Gölgede durursanız üşürsünüz...  Bir ağacın altına saklanmayın! Aydınlık örtsün teninizi. Güneş ışınlarıyla haşır neşir olun... Aydınlıkla, iyimserlikle... Karamsarlık adı  üzerinde karanlıktır. Sarp kayalıklar da dolaşmayın. İpten de olsa köprüler yapın iyi yollara, iyi dünyalara. Gerçek güzelliklere ulaşmak için enerji sarf edin. Peşin hükümlü olmak, ön yargılı davranmak baştan kaybetmek demektir. Bazen pollyanna olmayı deneyin. Tabi herşeyin olduğu gibi bunun da fazlası zarar. O dengeyi koruyun gerçeklerden çok uzaklaşmayın, yok saymayın. Ama sevgileri perçinlemek için de güzel bir yöntemdir hatırınızdan çıkarmayın.
         Büyük kaşifler gibi kıta keşfedemezsiniz belki, elektriği  icat eden Edison da olamayabilirsiniz. Olsun! Mutluluk keşifleri yapın sizde, kendi kendinizi sevindirecek birşeyler bulun. Aşina olduğunuz yüzlerle yeni süreçler paylaşın. Kaygı tortuları olmasın sinir uçlarınız da... Bu iletileri damarlarınız taşımasın  beyninize. Kuşkusuz hep mutlu olamayız. Ama zerrecikler bile sebeptir gülümsemeye. Neden sonuç ilişkisini hiç unutmayın! Nedenlerinizi bir liste yapın. Fakat kötü olanları çıkarın bu alışveriş listenizden. Es geçin ufak tefek problemleri ve beraberinde getireceği mutsuzlukları. Veeee kahkahası bol sonuçlara hazır olun. 
        Vuslatların bir gün gerçek olacağını hayal edin. Gurbette ki yakınlarınızın hep gülümseyen hallerini çizin hayal köşenize. Iraklık umutsuzluğa düşürmesin sizi. Şüphesiz bir çocuğun gülümsemesi yetecektir yüzünüzü yumuşatmaya. Bir seher vakti uyanın bol bol dua edin. İçinizin temizlendiğini hissedeceksiniz emin olun. Kalbinizden akan güzelliklerin sesine kulak vermeyi ihmal etmeyin. Yıldızlar gibi milyonlarca yıl koymayın arkadaşlıklarınıza, dostluklarınıza. Ne gerek var ki böyle mesafalere. Çin seddi örmeyin, ulaşılmaz olmak bir meziyet değildir. Kendi kalenizin bir yedek anahtarını da dostlarınıza verin. Bazen ne yapın biliyormusunuz? Bir nineyi mutlu etmek için ondan öğütler alın. Bundan hiç gocunmayın. Onun da bir işe yaradığını hissettirin. 'Böbürlenmekte neymiş ben öyle birşey bilmiyorum ' deyin. Tabi içten ve samimi. Duyarlı olun! Asıl mutluluğa ulaşmak için de hemen kalkın yerinizden. Bir çay bahçesine gidin. Oksijenli havayı bol bol soluyun  ve sevinç zincirinin halkalarını tek tek örün. Fakat ellerinizle değil yüreğinizle.