Kapatılan ve uzun süredir boş duran Kızılay Tıp Merkezi binasında “Dünya Göz” ün açılacağı ifade edilmişti. Ama, aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen “Dünya Göz” ün Erzincan’da göz hastanesi açması gerçekleşmedi.
 
Bu durumu bir süre önce bu köşede dile getirdik. Ancak öğreniyoruz ki, nihayet “Dünya Göz” sözünü ettiğimiz binayı kiralamış. Açılış için hazırlıklara başlamış.
 
Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın ısrarlı takibiyle gerçekleşme yoluna girdiği anlaşılan “Dünya Göz” ün
Erzincan’a gelmesi olayında, Kızılay Şube Başkanı Yard.Doç.Dr. Ferit Bayata’nın da katkısı olduğunu söylemeliyiz.
 
Kendisi ile görüştüğümüz Bayata, sürdürülen girişimler sonunda Kızılay ile “Dünya Göz” arasında sözleşme yapılarak, binayı kiraya verdiklerini, gerekli tadilat yapılarak göz hastanesinin açılacağını ifade etti.
 
Bilindiği gibi, bir özel göz hastanesi kuruluşu olan “Dünya Göz” başta Ankara olmak üzere Yurt içinde ve Yurt dışında 17 merkezde sağlık hizmeti veriyor. Dünya Göz Hastaneleri Gurubunun, tıp bilimindeki gelişmeleri yakından takip eden, ileri teknolojileri kullanan bir kurum olduğu belirtiliyor.
 
Göz hastalıkları tedavisinde iddialı olan gurubun, bir merkezinin de Erzincan’da açılacak olması, kuşkusuz bir kazanç sağlayacaktır.
 
Böylece uzun süredir atıl durumda bekleyen eski Kızılay Tıp Merkezi binasının, tek braşta da olsa yeniden sağlık hizmetine girecek olması memnuniyet vericidir diye düşünüyoruz.
 
Ama yine de; Erzincan insanına yıllarca sağlık hizmeti veren Kızılay Tıp Merkezi keşke kapatılmasaydı, demekten de kendimizi alamıyoruz.
 
Kaldı ki, tıp merkezinin fiziki yapıları Erzincanlı hemşehrilerimizin bağışlarıyla gerçekleşmişti. Erzincan insanı buradaki sağlık hizmetinden memnundu. O nedenle Tıp Merkezi’ne ilgi duymaktaydı.