Dün Öğretmenler günüydü. 24 Kasım 1981’de Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanı verildiğinden bu yana, “24 Kasım” öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Öğretmenlerin günü dün şehrimizde de valilikce hazırlanan programlar çerçevesinde kutlandı.
         Geleceğin insan topluluklarını yetiştiren, şekillendiren ve toplumların gelişmesinde en önemli unsur olan, bireyi eğiten, öğreten, üretken duruma getiren öğretmendir.
         Ana kucağından, aile ocağından alınıp öğretmene teslim edilen çocuklarımızın eğitim-öğretimi, eğitimin her kademesinde devam eder. Ve her kademede bir öğretenin, yani öğretmenin emeği vardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi insan, bilgili, becerili bir vatandaş olması, devletine, milletine faydalı bireyler olarak hazırlanmasında öğretmenin çok büyük katkısı vardır.
         Öğretmenlik; özveri, sabır, hoşgörü, fedakarlık istiyen, kutsal bir meslektir.
         Milletlerin geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren, hayata hazırlayan öğretmenlerimize, Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” demesinin, derin bir anlamı olsa gerektir. Bu ifadenin öğretmene büyük sorumluluk yüklediğide kolayca anlaşılmaktadır.
         Kuşkusuz öğretmenden beklenen sorumluluğun tam olarak yerine getirilebilmesi için, öğretmeninde beklentilerinin karşılanması gerekmektedir. Ekonomik ve sosyal koşullar, fiziki yapılanmalar, öğretmene huzurlu bir çalışma ortamı sağlamalıdır. Ayrıca eğitim-öğretim programları, daha gelişmiş daha ileri bir toplumun meydana getirilmesine uygun olmalıdır.   
         “Bilgi çağı” olarak tanımlanan çağımızda, kalkınma ve gelişme olayında, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilme zorunluluğu vardır. Öyleyse diğer gerekli koşulların hazırlanması yanında, çok iyi yetişmiş öğretmenlere de ihtiyaç bulunduğu gerçeği gözden uzak tutulmayacaktır.
Günümüzde eğitimle, okullar ve dersanelerle ilgili yeni düzenlemelerden söz edilmekte, konu tartışılmaktadır. Umarız eğitim-öğretim için yararlı olacak sonuçlara varılır.
Sonraki yıllarda kutlanacak öğretmen günlerinin, gerek eğitim-öğretimin gerekse öğretmenlerin tüm sorunlarının çözüme kavuştuğu ortamlarda kutlanması dileğiyle, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.