Rahman ismi ile kainata açılan rahmet çeşmesi, her alanı doldurmuştur. Güneş cismine bürünen nur, yeryüzüne rahmetle inip, üzerlerine kendi cinsinden geçirilen poşetleri içinde,  sayısız meyve ve sebzeleri pişirip, insanlığın damak tadına hazırlar. Kendisine hasret ve iştahlı yaratılan, bir başka rahmet olan midelere,dal, çubuk, başak elleriyle ikram edilirler….….
O na ruhumuzdan üfledik buyruluyor. Çamur, balçık olan beden, O nun rahmetiyle şekillenip, Azalar en iyi yerlerine konularak, yerleştirilerek, Yerin cinsinden olan bu beden O nun nuruyla, nefesiyle aydınlanacak, ayağa kalkıp insan olacak, o nurla, o ruhla dolaşacak, vahyi alacak arzı temaşa edecek, imtihan olacak ve ötelere yolculuğa hazırlanacak. Rahmet çeşmesinden gelen, aslı yanıcı ve yakıcı olan maddeler O nun emriyle birleşecek,hayat olacak su olacak, akacak, yıkayıp, temizleyecek, yanan gönülleri serinletecek. Buharlaşıp gök yüzüne çıkıp rahmet olup, gezginci bulutlar elinde salınıp, yoğunlaşıp, rahmet çeşmesi olup, umut la, hasretle bekleyen toprağa, gönüllere serinlik olup, hayat olup yağacak.  Rahmet ve nur toprak ismine bürünüp, ana olacak, bütün canlıya, Börtü-böceğe kucak açıp, yurt, yuva olacak. Ütün mahlukatı kucaklayıp, bağrında büyütüp, besleyip yine bağrına alacak. Vahyi üzerinde taşıyıp, insanlığı mahşere kadar kalbinde saklayacak…..
Vahiy; rahmet çeşmesinden, nur olup, risalet olup, peygamberleri vesile kılıp, insanlığa inecek, karanlıkları aydınlatacak, maddeye mana verecek, insanlığa göz, kulak, akıl olup, yol gösterecek, insanı en efendi yapacak, ebedi meskunu olan diyarlara, cennetlere hazırlayacak……
“Allah ın nuru yerleri ve gökleri kaplamıştır” Nursuz hiçbir alan, hiçbir mekan yoktur. Gözünü kalbini o nura kapatıp, inanmayan için bile, o nurla, hayatı, rızkı, bedeni, barınması garanti edilmiştir, kendisi zifiri karanlıklarda kalmasına rağmen……Hakikatin bütün aydınlığına rağmen, alıcılarının kapılarını kapatan inançsızlar, bu nurdan kendi ellerinin ettiği yüzünden, mahrum kalmışlardır.
Rahmet çeşmesinden açılan bu nurlu ve kutlu yolda, O nun nuruyla tökezlemeden yürümek, umutla yarınlara hazırlanmak, gözleri kamaştıran bu kadar nur içinde, nursuz kalmamak dileğiyle