.

İlk köşe yazısını Valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu’nun vefatı nedeniyle yazmıştım.(Kendisini rahmetle anıyorum) Daha doğrusu yazmak ihtiyacı duymuştum. İçimdeki yazılmaya değer inancı, beni yazmaya zorlamıştı.  

Hepimiz hayatımız boyunca birçok insan tanırız. Ancak bunlardan çok azı bizlerde böyle duygular yaratabilir. Bizlerde iz bırakabilir.

Böyle insanlar; insanı en öne alan, onu en üstte düşünen insanlardır. Bu zenginliğe sahip olan insan, zaten başarının da dost edinmenin de anahtarına sahip olmuş demektir.

Sayın Valimiz, ilk geldiğinde ilimizin önce manevi ve kültürel dokusunu en yalın haliyle, etrafındakilere başvurmadan, bizzat sahaya inerek,  sahanın içinde tanımaya çalışmıştı. Manevi-kültürel dokunun önüne; geçmişteki kimi yöneticilerin yaptığı gibi set çekmemiş, onun alabildiğince yaşanması için önünü açmıştı.
Bu, bir yöneticinin sahip olacağı, bulunması gereken en önde gelen özeliklerden biridir.

Cuma namazları da dâhil, zaman, zaman halkın içinde olması; esnaflarla sabah kahvaltısı yapması, düşünebilen, yazabilenler ile akşam yemekte bir araya gelmesi, “halktan biri gibi olup Vali gibi kalması,” kendini devlet yerine koyan işgüzarlardan olmaması,  çaresiz olanlara çare olmaya çalışması… Bunlar, Sayın Vali’miz için verebileceğimiz somut örneklerden bir kaçıdır.   

Şehrin en tepesindeki insan olarak; asla bir grubun, bir meşrebin veya bir siyasi partinin aidiyetiyle hareket etiğine, birilerinin menfaatleri için çırpındığına, üst makam sahipleri ve siyasilerin önünde eğildiğine; birlikte çalıştığım zaman süresince hiç şahit olmadım. Şehrin valisi sıfatıyla bütün gruplara, meşreplere ve ideolojilere eşit mesafede kalmıştı. Sadece,  ülkesine ve Erzinca’a hizmet etmenin gayreti içinde olmuştu.

Erzincan’ a birçok Vali gelip gitti. Bunların bir kısmı ile ya birlikte çalıştım, ya da tanıma fırsatını buldum. İz bırakan Valilerimiz; insanı en öne koyan, insanla ilgili sağlam değerlere sahip olan,  Valilerimizdir. 

Erzincan Kalkınma Vakfı olarak ilimize yeni atanan Sayın Hamza AYDOĞDU Valimize hoş geldiniz diyoruz. 
Genç ve dinamik bir Valimiz. Erzincan’a ve ilimizin devlet kurumlarına kısa sürede hâkim olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine, kısa zamanda çok mesafeler alacağına ve önemli projeler üreteceğine, Erzincan için proje hazırlayıp uygulamak isteyenlere de destek olacağına inanıyorum.   “ Niyet halis. Akıbette halis olur” İnşallah. 
               
Erzincanlılar olarak Valilerimize her zaman sahip çıkmışızdır.  
Bizim en güzel özelliklerimizden biri de; bu şehre hizmet edenleri asla unutmamamız ve vefalı olmamızdır.  

İnşallah! Bu valimiz de kendisini unutturmayacak eserler Erzincan’ımıza kazandırır ve şehrimizin unutulmayanları listesinde bulunan adlar arasına; kendi adını da yazdırmayı başarır.  

Allah! Yar ve yardımcısı olsun. 

Tekrar hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz.