Türk Milletinin vatan sevgisini, kahramanlığını, hür yaşama aşkını, yenilmezliğini tüm Dünyaya kabul ettirdiği “ 30 Ağustos Zaferi “ nin 92. Yıl dönümündeyiz..
<< Büyük Zafer >> 26 Ağustos 1922 sabahı başlıyan ve 5 gün, 5 gece devam eden savaşta elde edilen başarının, tarihi altın sayfalarına nakledildiği günün adıdır... Bu zaferden sonradırki; arkasına aldığı istilacı güçlerin desteğiyle, Anadoluyu işgale kalkışan düşmanın kutsal Vatan topraklarından kovulması sağlandı.. Devletimiz yeniden kuruldu..
Başkomutan Mustafa Kemal, Vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmayı planlarken, Düşman kuvvetlerinin daha fazla asker ve silah gücüne sahip olduğunun bilincindeydi.. Ama, O ordusuna ve Milletine güveniyordu.. Büyük Kurtarıcı, Türkün kahramanlığı, cesareti, inancı ve bayrak aşkının en büyük güç olduğna inanıyordu..
Zaferle sonuçlanan “ Büyük Taarruz’ un” hazırlıkları Ocak ayında başlamıştı.. Mustafa Kemal Paşa komutanlarıyla yaptığı toplantılarda. Türk kuvvetlerinin nerede nasıl, taarruz bölgesinde yer alacağını en küçük ayrıntılara kadar planlamıştı.. Ve taarruz planladığı şekilde uygulandı.. Başkumandan Mustafa Kemal Paşanın, “ Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir. İleri.” Emri 9 Eylülde İzmir’ in kurtarılmasıyla hedefe ulaştı..
“Büyük Taaruz” , Türk Milleti için var olma, yada yok olmak savaşıydı.. Ve bu savaş, Türk askerinin kahramanlığı ile, kutsal vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması için canını veren binlerce şehidin kanı pahasına kazanılmıştır..
30 Ağustosta kazanılan zaferden sonradırki; Anadoluda sönmüş ocaklar yeniden tütmüştür.. Yıkılan, yakılan çatılar yeniden onarılmıştır.. Ve Türk Milleti yeni bir güç ve dinamizm kazanmıştır.. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasının yolu açılmıştır..
Bu büyük zafer gününde; Vatanın ve Milletin kurtuluşu, hürriyeti, bayrağı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.. Ve dün olduğu gibi bugünde vatan topraklarına göz dikenlerin, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlerin olabileceğini düşünerek. Devlet ve Millet olarak birlik ve bütünlük içerisinde, daima güçlü ve uyanık olmamız gerektiğini ifade etmek istiyoruz…
Bugün, hür Vatan Toprakları üzerinde, şanlı Bayrağımızın altında yaşıyor olmamızın, hangi fedakarlıklarla elde edildiğini yeni nesillerin iyi bilmesi gerektiğine inanıyoruz…