Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve İl Genel Meclis Başkanı Ünal Turgun’un katılımıyla İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen tören ile 33 spor kulübüne çeşitli spor malzemeleri teslim edildi. Burada bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, sporun sadece futboldan ibaret olmadığına işaret ederek, tüm spor branşlarına gereken desteği sağlayacaklarını kaydetti.
İl Özel İdaresi tarafından İlimizde faaliyet gösteren 33 Spor kulübüne 62 bin 402 TL tutarında malzeme yardımı yapıldı. Spor kulüplerinden daha önceden alınan talepler doğrultusunda hazırlanan malzemeler Vali Abdurrahman Akdemir tarafından kulüp temsilcilerine teslim edildi.
 Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, Erzincan’da İl Müdürlüklerine kayıtlı 63 spor kulübünün bulunduğunu, bu kulüplerden 33’üne malzeme yardımı yapıldığını söyledi. Erzincan’da toplamda 14 bin 400 lisanslı sporcu bulunduğuna dikkat çeken İl Müdürü Köseoğlu, İl Müdürlüğü olarak Erzincan’da sporun gelişmesi adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini kaydetti. Daha sonra konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Özel İdaresi olarak spor kulüplerine destek olduklarını ve bundan sonrada desteklerinin artarak devam edeceğini açıkladı. Tuygun, “İlçelerimizde geçtiğimiz yıllarda sentetik sahalar, çim sahalar özel idare tarafından yapıldı. Erzincan’da hemen hemen her dalda ciddi manada Türkiye’de ve Dünya’da başarı elde eden arkadaşlarımız var. Bu başarılı olmuş arkadaşlarımızı ciddi manada onure ettiğimizi düşünmüyorum. Buna işadamları ve şehrin iş dünyasında önemli insanlarının hediye ve spor malzemesi noktasında destek vererek katkı sağlamalıdır. Sadece devletin teşvik etmesi yeterli değildir. El birliği ile bunlara sahip çıkılması lazım.” dedi. Toplantının genel amacının, spor kulüplerinin sorunları neler, taleplerinin neler ve hangi konularda eksiklikleri olduğunu tespit etmek ve görüşmek üzere bir araya gelindiğini ifade eden Vali Abdurrahman Akdemir; “Erzincan’ın adını Erzincan dışında duyuran, tanıtan genç sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü zaman zaman Erzincan’ın yetiştirdiği bu sporcularımız gerek Balkan Şampiyonasında, gerek Türkiye ve gerekse bölge şampiyonlarında Erzincan’ın haklı gurur sahibi yaparak temsil ediyorlar. Onlar bu temsil işini iyi yapıyorlar ama biz onlara yeterli sahip çıkıyor muyuz? Genel olarak çıkamadığımız kanaati var. O yüzden göreve başladığımızda mutlaka bu spor kulüplerini devletin imkanları ölçüsünde desteklememiz lazım düşüncesine sahibiz. Onların tıkandığı noktalarda imkanlar doğrultusunda desteklenmesi gerekir. Bu noktalarda bizim Valilik olarak bu sorunları hiç dile getirmeden otomatik bir sistemle çözmemiz lazım. Bugün burada bu sorunları tespit etmek için biraya geldik.” açıklamasında bulundu. Vali Akdemir tarafından 33 spor kulübüne branşlarına göre alınan malzemeler, spor kulübü temsilcilerine teslim edildi. Malzemelerin dağıtımının ardından Spor Kulüplerinin sorunları ve bu sorunların nasıl giderileceği konusunda bilgi alışveriş toplantısı gerçekleştirildi.
SPOR KULÜPLERİNE DAĞITIMI YAPILAN MALZEMELER
Badminton Maç Raketi, Çocuk Kayağı, Futbol topu, Voleybol topu, Basketbol Topu, Eşofman Takımı, Karate Elbisesi, Çadır, Hentbol Forması, Kayak Takımı, Çizme, Spor Ayakkabı, Taekwondo Elbisesi, Sevgrad, Kafesli Kask, Yağmurluk, Tenis Topu Bax, Futsal Ayakkabı, Rafting Can Yeleği, Futsal Topu, Kaleci eldiveni, Voleybol Filesi, Krampon, Dağcılık Uyku Tulumu, Boks Eldiveni, Dağcılık Botu, Dağcılık Eldiveni, Futbol Takım forması, Kız Voleybol Forması, Erkek Basketbol Forması, Güreş Mankeni ve Çorap 
Editör: Doğu Gazetesi