9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Merkez 2 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Tekin, tütün kullanımının hem birey sağlığı hem de toplum sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığını belirterek, sigarayı bırakmanın sağlıklı bir yaşamın temel adımlarından biri olduğunu vurguladı.
Ücretsiz Danışmanlık ve Tedavi Hizmeti
Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz danışmanlık, düzenli takip ve tedavi hizmetleri sunulduğunu ifade eden Dr. Tekin, bu hizmetlerden yararlanmak isteyen herkesi merkezlere başvurmaya davet etti. Sigara bağımlılığıyla mücadelenin profesyonel destekle çok daha başarılı sonuçlar verdiğine dikkat çekti.
Başarı ve Teşekkür Belgeleri Takdim Edildi
Program kapsamında, Sigara Bırakma Polikliniği’nden aldığı danışmanlık desteğiyle sigarayı bırakmayı başaran Muhammed Emin Cebeci’ye başarı sertifikası verildi. Ayrıca toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik özverili çalışmalarından dolayı Sigara Bırakma Polikliniği hekimi Dr. Elif Pala Gün’e teşekkür belgesi takdim edildi. Belgeler, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin tarafından sunuldu.
Sağlık Merkezlerinde İnceleme ve Değerlendirme
Dr. Tekin, ziyaret kapsamında Merkez 2 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi ile merkez bünyesinde hizmet veren Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkez sorumlu hekiminden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Tekin, sağlık hizmeti alan vatandaşlarla da yakından ilgilenerek talep ve görüşlerini dinledi.
Ziyarete Sağlık Yöneticileri Eşlik Etti
Gerçekleştirilen ziyaretlerde İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’e, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Aslan İskender ile Halk Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Adem Yusuf Kasimoğlu eşlik etti.





