Erzincan Amatör Spor Kulüpleri tarafından yapılan Birinci Amatör küme ve U14 Futbol Karşılaşmaları hakkında bilgiler veren Erzincan Amatör Spor Kulüpleri(ASKF) Erzincan İl başkanı Emin Turan, “Erzincan'da 1'inci Amatör Kümede 7'inci hafta girilirken, U14 liginin son karşılaşması ise Tercan'da yapılacak. Haftalar öncesinde şampiyonluğu belli olan Tercan 17 Şubat spor, Anagol 24Erzincanspor karşısında sonuç ne olursa olsun kupayı kaldıracak.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Erzincan İl Başkanı Emin Turan açıklamadın da, 2017-2018 1'inci amatör küme ve U14 ligimiz devam etmektedir. Bunun yanında sadece Anagold 24Erzincanspor'un katıldığı akademik ligleri ve iki tane güzide kulübümüzün kız takımlarının mücadele ettiği yoğun bir spor haftası yaşamaktayız. Bugüne kadar 1'inci amatör kümede 9 haftayı geride bıraktık. 7 hafta sonrasında birinci amatör kümede ara vermemiz gerekiyordu ama hava şartlarının çok müsait olması kulüplerden de gelen teklifler doğrultusunda ara vermeden çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Hava şartları bu şekilde devam ettiği sürece de 14 Ocak tarihinde ligimiz bitecek. O zamana kadar da ara vermeden devam etmeyi düşünüyoruz. U14 liginde bu hafta tamamlamak üzereyiz. 6 takımın katıldığı U14 liginde haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan eden Tercan 17 Şubat spor kulübümüz önümüzde ki Cumartesi günü Tercan'da bir kupa töreni ile son karşılaşmasını Anagold 24Erzincanspor ile oynamış olacaklar. U14 liginin bitmesinin ardından 2 hafta sonrada U16 ligi başlayacak. Amatör kümede toplamda 14 takım yer alıyordu. Bu takımlardan ikisi ihraç oldu şuan da 2 gurupta da 6'şar takımlarla toplam 12 takım mücadele veriyor.

Amatör kümede gruplarda ilk iki takımı play-off grubuna alacağız. Play-Off'ta çapraz eşleşme sureti ile çift maç üzerinden oynanacak maçlar sonrasında final oynayan takım birinci olması halinde Bölgesel Amatör Lige yükselecek" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi