Erzincan’da oldukça hareketli geçen seçim döneminde özellikle 2 isim arasındaki rekabetin sonucu oldukça merak ediliyor. İttifak adayı olan mevcut Belediye Başkanı Bekir Aksun’a karşı bağımsız olarak sahnelere yeniden dahil olan eski dönem Belediye Başkanlarından Yüksel Çakır,  seçim sürecini oldukça hareketlendirdi. Hızla çalışmalarına devam eden iki rakip ve diğer adaylar arasında Erzincan’ın ne tercih yapacağı merak konusuyken takipçi sayısı ve çalışmalarıyla sosyal medyada oldukça ilgi çeken sayfa Erzincan Muhtarı yine ilginç bir çalışmaya imza attı.

Öncelikle ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi olan OpenAI firmasının  ChatGBT  yapay zekasına Erzincan’ın 2 güçlü adayı soruldu fakat yapay zeka ikisini de tanımadı. Microsoft’un COPILOT yapay zekasına başvuran Muhtar,  öncelikle ayrı ayrı iki aday kimdir diye sorarak  ikisi arasında seçim yapmasını istedi. Yapay zeka cevap olarak Bekir Aksun’u seçti. Seçiminin nedenini ise deneyim, yerel bağlantılar, liderlik nitelikleri olarak açıkladı. Fakat yapay zekanın Bekir Aksun’u seçme nedeninde belirttiği tüm nitelikleri Yüksel Çakır’ı tanımlarken de yaptığı bir gerçek.

Sonuç olarak yapay zekânın insan zekâsı ile olan rekabeti Erzincan’da ki belediye başkan adaylarının arasındaki rekabeti pek de aratmıyor.

Yüksel Çakıryapay Zeka 1280X718

Erzincan'da 2023 yılında 1018  ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası oldu Erzincan'da 2023 yılında 1018 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası oldu

Bekir Aksun Yapay Zeka 1280X648

Belediye Başkanı Kim Olsun Yapay Zeka 1042X960

Editör: Merve Kiraz